H Toyota ετοιμάζει εκπλήξεις στην Έκθεση του Τόκιο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
H Toyota ετοιμάζει εκπλήξεις στην Έκθεση του Τόκιο
H Toyota θα είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς θα παρουσιάσει δύο ειδικά μοντέλα.

Η Toyota προετοιμάζεται με έντονο ενθουσιασμό για την Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο και ανακοίνωσε δύο ειδικές πρεμιέρες μοντέλων που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως γνωστοποίησε η ιαπωνική φίρμα, θα δούμε μια ιδιαίτερη έκδοση του GR Yaris, όπως επίσης και ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο σε πρωτότυπη μορφή.

Αρχικά το GR Yaris αναμένεται να είναι μια ειδική έκδοση πίστας. Το μοντέλο έχει πιαστεί από το φωτογραφικό φακό το 2021 να κάνει δοκιμές στο θρυλικό Νίρμπουργκρινγκ και θα φέρει αρκετά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Από τις teaser φωτογραφίες είναι εμφανές ένα επιθετικό και αεροδυναμικό προφίλ, με την πίσω αεροτομή να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Επιπλέον χαρακτηριστικά θα είναι οι επιθετικές εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, ενώ αναμένεται να δούμε και έναν διαχύτη αγωνιστικών προδιαγραφών.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το GR Yaris θα εφοδιάζεται με έναν turbo τρικύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων και θα απόδίδει κοντά στους 300 ίππους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η έκδοση αυτή του GR Yaris θα προσφέρεται και με υβριδικό σύστημα.

Toyota GR Yaris

Επιπλέον η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει το GR GT3 πρωτότυπο. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν διαφέρει σημαντικά από την πρωτότυπη GR Supra που είχε ήδη παρουσιαστεί πριν μερικά χρόνια. Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο με κινητήρα στο εμπρός μέρος που δεν μοιάζει με άλλο από την γκάμα των Ιαπώνων.

Σύμφωνα με την Toyota, πρόκειται για ένα αγωνιστικό που ενσαρκώνει την αγωνιστική νοοτροπία και τις γνώσεις της φίρμας. Από τις teaser φωτογραφίες, το μέγεθος του πρωτότυπου έχει σχεδιαστεί γύρω από τους κανονισμούς GT3. Το 2024 θα υιοθετηθούν νέοι τεχνικοί κανονισμοί στα αυτοκίνητα GT3 και το πρωτότυπο GR GT3 μπορεί να είναι το έναυσμα για τη συμμετοχή της Toyota στους αγώνες GT πέραν της κατηγορίας Hypercar του WEC.

To GR Yaris και το GR GT3 θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά στις 14 Ιανουαρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!