H Bajaj ξεκινάει παραγωγή ηλεκτρικών scooter (vid)

Κώστας Παστρίμας
H Bajaj ξεκινάει παραγωγή ηλεκτρικών scooter (vid)
Νέο εργοστάσιο από τον ινδικό κολοσσό αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα

Ο κολοσσός Bajaj από την Ινδία έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη και επενδύει σοβαρά στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσικλετών και scooter. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ινδία η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση πάνω από 30 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις οι οποίες θα παράγουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

bajaj

Το εργοστάσιο θα έχει μέγεθος 46.000 τετραγωνικά μέτρα και υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να παράξει σχεδόν μισό εκατομμύριο μοτοσικλέτες το χρόνο. Εκεί θα πραγματοποιείται η κατασκευή, η συναρμολόγηση, η βαφή και όλοι οι έλεγχοι ποιότητας των μοντέλων. Το νέο εργοστάσιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2022 και σε πρώτη φάση θα επικεντρωθεί η παραγωγή σε μικρά, ελαφριά ηλεκτρικά scooter όπως το Chetak.

bajaj

Η Bajaj έχει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα εργοστάσια της Ευρώπης και αυτή η εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει θετικά και εκείνα. Για παράδειγμα, η Husqvarna, μέσω του Pierer Group, συνεργάζεται με την Bajaj και είναι πολύ πιθανό στις νέες εγκαταστάσεις να κατασκευαστεί και το ηλεκτρικό scooter E-Pilen.

bajaj

Συνεργασία με την Bajaj έχει και η Triumph η οποία αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά από μικρές μοτοσικλέτες για το 2023. Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχουμε και μια έκπληξη με την κατασκευή μιας μικρής ηλεκτρικής μοτοσικλέτας από την Bajaj για λογαριασμό της Triumph. Άλλωστε οι Βρετανοί ήδη έχουν ξεκινήσει το δικό τους project στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες σε συνεργασία με την Williams για το μοντέλο TE-1. Όπως και να έχει η Bajaj είναι τεράστιος "παίχτης" στις αγορές της Ασίας και σίγουρα το νέο εργοστάσιο θα ωφελήσει και τις αγορές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!