Formula 1 - Μάρκο: Με τον Λάουντα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά

Formula 1 - Μάρκο: Με τον Λάουντα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά
Ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Χέλμουτ Μάρκο, πιστεύει πως η κόντρα της ομάδας του με τη Mercedes θα ήταν πολύ διαφορετική αν ζούσε ο Νίκι Λάουντα.

Η Formula 1 έζησε μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της στο 2021, με τον Μαξ Φερστάπεν να κερδίζει τον Λιούις Χάμιλτον στη μάχη του πρωταθλήματος. Οι δύο οδηγοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό εντός πίστας και χάρισαν μοναδικές στιγμές δράσης.

Όμως η μάχη μεταφέρθηκε και εκτός πίστας, με τους επικεφαλής των δύο ομάδων, Κρίστιαν Χόρνερ και Τότο Βολφ, να είναι ιδιαίτερα εχθρικοί σε δηλώσεις τους. Σύμφωνα όμως με τον Χέλμουτ Μάρκο, δεν θα είχαμε μια τόσο μεγάλη κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες αν βρισκόταν ακόμα στη Mercedes o Νίκι Λάουντα.

«Με τον Νίκι Λάουντα στη Mercedes δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση. Σίγουρα θα ήταν δύσκολα τα πράγματα να τα διαχειριστούμε, διότι κι εκείνου δεν του άρεσε καθόλου να χάνει. Αλλά θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα», δήλωσε ο Μάρκο στο Servus TV.

Lauda Mercedes

Τόσο ο Λάουντα αλλά και ο Μάρκο γνωρίζονταν από νεαρή ηλικία και ήταν φίλοι για πολλά χρόνια. Παρά το γεγονός πως ήταν σε διαφορετικά στρατόπεδα, κατά τη διάρκεια των Grand Prix είχαν αρκετές συναντήσεις, ενώ αρκετές φορές τους είχε πιάσει ο φακός να τρώνε μαζί. Ο Λάουντα είχε ρόλο μη εκτελεστικού προέδρου στη Mercedes από το 2014 μέχρι και το 2019 όπου έφυγε από τη ζωή, λίγες ημέρες πριν το GP Μονακό.

Η κόντρα ανάμεσα στη Mercedes και τη Red Bull Racing ξεπέρασε πολλά όρια, με τον νέο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, να επιθυμεί τώρα να ομαλοποιηθεί η σχέση τους: «Πάντα έχουμε αμφιβολίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις. Πρέπει όμως να τις διαχειριστούμε κι ας είναι δύσκολες. Πρέπει να εξετάζουμε συνεχώς τη σχέση των Red Bull και Mercedes ώστε να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Πρέπει να αποφευχθούν προσωπικές κόντρες γιατί έχουμε δει πως δεν ευνοούν κανέναν».

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!