Η MV Agusta με το DNA του Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η MV Agusta με το DNA του Νίρμπουργκρινγκ (vid)
Η MV Agusta συνεργάστηκε με την θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ για ένα μοναδικό Brutale.

Η MV Agusta βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας της παράγοντας μοναδικά, ποιοτικά και πανέμορφα μοντέλα. Η ιταλική φίρμα το 2021 μας έδωσε εκτός από τα κορυφαία της σπορ μοντέλα και το πρώτο της μοντέλο περιπέτειας, το Lucky Explorer 9.5. Αυτό όμως δεν ήταν το τελευταίο για τ 2021 καθώς μας επιφύλασσε μια ακόμα έκπληξη με άρωμα... Γερμανίας.

mv agusta

Σε συνεργασία με τη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία με την περίφημη διαδρομή Νόρντσλάϊφε η MV Agusta αποφάσισε να πειραματιστεί, κατασκευάζοντας το μοναδικό Brutale 1000 Nurburgring Edition. Πρόκειται για ένα πολύ ακραίο γυμνό μοντέλο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κορυφαία περιφερειακά, έτοιμο να κατακτήσει το ρεκόρ στη θρυλική γερμανική πίστα και όχι μόνο.

mv agusta

Το Brutale 1000 Nurburgring είναι εξοπλισμένο με τον εντυπωσιακό τετρακύλινδρο κινητήρα των 998 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 215 ίππους στις 13.200 σ.α.λ. και 116,5Nm ροπής στις 11.000 σ.α.λ. Η διαχείριση γίνεται μέσω μια πανίσχυρης μονάδας MVICS 2.1 ECU με πολλαπλές επιλογές χαρτογράφησης η οποία προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα. Διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενο traction control, σύστημα ελέγχου της σούζας και πολλά ακόμα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

mv agusta

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά εξαρτήματα της μοτοσικλέτας είναι οι τροχοί της BST από ανθρακονήματα. Η MV Agusta έχει τοποθετήσει αεροδυναμικά βοηθήματα και ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Ohlins, ενώ στα φρένα συναντάμε κορυφαία συστήματα της Brembo. Η εξάτμιση είναι μονής απόληξης της Arrow, ενώ η χρήση carbon σε όλη τη μοτοσικλέτα είναι εκτεταμένη. Φυσικά, το βάρος έχει μειωθεί φτάνοντας πλέον τα 177 κιλά, έξι κιλά λιγότερα από την έκδοση RR του Brutale. Η τιμή της Brutale 1000 Nurburgring Edition; 38.990 ευρώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!