Skoda Motorsport: Γεμάτο επιτυχίες το 2021

Skoda Motorsport: Γεμάτο επιτυχίες το 2021
Το 2021 αποδείχθηκε ένα άκρως επιτυχημένο έτος για τη Skoda Motorsport, που κατέκτησε περισσότερους από 20 τίτλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Skoda Motorsport γιορτάζει μία ακόμα επιτυχημένη σεζόν. Με το κλείσιμο του 2021, αγωνιστικές ομάδες της Skoda Motorsport και οι οδηγοί τους, κέρδισαν τίτλους τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC2) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (ERC) όσο και σε εθνικά πρωταθλήματα σε πολλές χώρες όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία και η Ρωσία. Κοινός παρονομαστής, η Skoda Fabia Rally2 evo και η προκάτοχός της, Skoda Fabia Rally2.

Ο Αντρέας Μίκελσεν κατέκτησε τον τίτλο των οδηγών στην κατηγορία WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι και αναδείχθηκε επίσης Πρωταθλητής Ευρώπης Ράλι της FIA. Στους δύο θεσμούς, ο Νορβηγός οδήγησε μία Skoda Fabia Rally2 evo της υποστηριζόμενης εργοστασιακά ομάδας Toksport WRT. Μαζί με διάφορους συνοδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Μίκελσεν βοήθησε επίσης την Toksport WRT να κερδίσει το Πρωτάθλημα Ομάδων ERC.

Skoda Fabia

Ακριβώς επειδή ο Νορβηγός μοιράστηκε το πιλοτήριο με πολλούς συνοδηγούς μέσα στη χρονιά, ο τίτλος συνοδηγού του ERC πήγε τελικά στη Σάρα Φερνάντεζ, συνοδηγό του Εφρέν Γιαρένα. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που είχαν στα χέρια τους ήταν και πάλι μια Skoda Fabia Rally2 evo. Μάλιστα η Σάρα Φερνάντεζ έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε το συγκεκριμένο τίτλο.

Σε εθνικό επίπεδο, ιδιωτικές ομάδες της Skoda κέρδισαν πρωταθλήματα στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία. Η Skoda Fabia Rally2 evo κυριάρχησε σε πρωταθλήματα ασφάλτου, όπως το ελβετικό, αλλά και σε αντίστοιχα σε χιόνι, πάγο και μαλακό χώμα, όπως το φινλανδικό. Το ίδιο επιτυχημένη ήταν όμως και σε σκληρά χώματα, όπως στην Αργεντινή. Στην Ιταλία, πληρώματα με με Fabia Rally2 evo κέρδισαν όχι μόνο τον τίτλο γενικής αλλά και τα δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα σε άσφαλτο και χώμα. Ένα άλλο εξαιρετικό επίτευγμα ήταν ο όγδοος τίτλος στην Τσεχία για τον εργοστασιακό οδηγό της Skoda, Γιαν Κοπέκι.

Skoda Fabia

Μέσα στο 2021, η Skoda συνέχισε την παράδοσή της να υποστηρίζει νέους οδηγούς. Teammate του Μίκελσεν στο 2021, ο 21χρονος Βολιβιανός Μάρκο Μπουλάτσια απέκτησε εμπειρία στο WRC και το ERC, τερματίζοντας τέταρτος στη γενική κατάταξη οδηγών WRC2 και κατακτώντας τη διάκριση του καλύτερου νέου οδηγού του 2021.

Η Skoda Fabia στις εκδόσεις Rally2 και Rally2 evo είναι μακράν το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Το τετρακίνητο, με τον 1,6 λίτρων turbo κινητήρα αυτοκίνητο ράλι, έχει πετύχει περισσότερες από 1.500 νίκες και πάνω από 3.700 θέσεις στο βάθρο, από το 2015 που παρουσιάστηκε. Μόνο τη σεζόν 2021, το μοντέλο έχει να επιδείξει περισσότερους από 20 τίτλους παγκοσμίως. Από το 2015, η Skoda Motorsport έχει πουλήσει περισσότερα από 440 αυτοκίνητα Skoda Fabia Rally2, Rally2 evo ή R5.

Skoda Fabia

H Skoda Motorsport οδεύει πλέον στην ηλεκτρική εποχή των αγώνων ράλι, με την εταιρεία ήδη να συμμετέχει πιλοτικά και με επιτυχία σε αγώνες με ένα Skoda RE-X1 Kreisel. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι που χρησιμοποιεί το αμάξωμα, το πλαίσιο και την ανάρτηση της Skoda Fabia Rally2 evo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!