Το Hyundai Tucson είναι το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2022 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το Hyundai Tucson είναι το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2022 (vid)
Το εντυπωσιακό, οικογενειακό SUV της Hyundai εκλέχθηκε Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022.

Σε ειδική παρουσίαση μέσω διαδικτύου, παρουσιάστηκε το φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα – το «Αυτοκίνητο του 2022», Αυτό προέκυψε από την ανοιχτή ψηφοφορία των εκλεκτόρων του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Νικητής για φέτος ήταν το Hyundai Tucson, που πήρε τη σκυτάλη από το Renault Captur.

Tο φετινό Top-10, μεταξύ των νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 12μηνο, ήταν με αλφαβητική σειρά τα εξής:

- Citroen C4 C-Cross
- Dacia Sandero
- Fiat 500e
- Ford Mustang Mach-E
- Hyundai Bayon
- Hyundai Tucson
- Nissan Qashqai
- Opel Mokka
- Renault Arkana
- Skoda Enyaq IV

tucson

To Hyundai Tucson έκανε φέτος την είσοδό του στην αγορά και έθεσε νέα στάνταρ στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας και της τεχνολογίας για τα τα C-SUV, σε μια κατηγορία με πάρα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό.

tucson

Υπάρχει πλειάδα διαθέσιμων εκδόσεων, με κινητήρες 1.6 λίτρων βενζίνης και diesel, αυτόματα και χειροκίνητα κιβώτια, καθώς και εκδόσεις με κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι όλοι οι κινητήρες διαθέτουν ήπια υβριδική υποβοήθηση, ενώ η κορυφαία διαθέτει full hybrid τεχνολογία και συνολική απόδοση 230 ίππων.

tucson

Η αισθητική ταυτότητα που λανσάρει το ολοκαίνουριο Hyundai Tucson ονομάζεται «Sensuous Sportiness» και χαρακτηρίζεται από σπορ δυναμισμό σε συνδυασμό με κομψότητα. Όσον αφορά στις διαστάσεις, το Tucson παραμένει συμπαγές, με μήκος 4,5 μέτρα, ωστόσο όλες είναι αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν. Το εσωτερικό του νέου Tucson είναι ιδιάιτερα ευρύχωρο, ονομάζεται INTERSPACE και έχει σχεδιαστεί με έμπνευση από τους καταρράκτες. Τα υλικά των επενδύσεων είναι μαλακά πλαστικά πολύ καλής ποιότητας.

tucson

Με το Tucson η Hyundai ανέβηκε επίπεδο. Το κορεατικό SUV είναι εντυπωσιακό εξωτερικά, πολύ ποιοτικό εσωτερικά και προσφέρει υψηλότατο επίπεδο τεχνολογίας τόσο σε επίπεδο κινητήρων και αναρτήσεων όσο και στα συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το νέο Nissan Qashqai και στην 3η θέση το νέο Opel Mokka.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των 10 υποψήφιων μοντέλων

tucson

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!