O Φέτελ είχε προτείνει τη λύση που θα απέτρεπε το φιάσκο του Άμπου Ντάμπι

O Φέτελ είχε προτείνει τη λύση που θα απέτρεπε το φιάσκο του Άμπου Ντάμπι
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 ολοκληρώθηκε με έναν άκρως δραματικό τρόπο, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη νίκη και το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο από τον Λιούις Χάμιλτον. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε έπειτα από αμφιλεγόμενη απόφαση του Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι να φέρει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στα pit στον τελευταίο γύρο.

Έκτοτε, όλη η προσοχή στράφηκε εξωαγωνιστικά και στην αντίδραση της Mercedes, που δεν προέβη εν τέλει σε έφεση για το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, μίλησε για τον μεγάλο τελικό του 2021 στο Blick και δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε: «Δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος. Ό,τι έγινε μου άφησε μια πολύ παράξενη αίσθηση. Η κατάσταση πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έπρεπε να έχει διευθετηθεί πολύ νωρίτερα. Το πρότεινα στην ενδοεπικοινωνία με το μηχανικό μου ένα γύρο νωρίτερα. Στον τελευταίο γύρο έβλεπα όρθιους τους Ολλανδούς οπαδούς να χοροπηδούν στον τελευταίο γύρο. Εκεί γνώριζα πως ο Μαξ έχει περάσει. Ο Λιούις δεν είχε ελπίδα με τα ελαστικά του. Όμως και οι δύο το άξιζαν. Είναι κρίμα για τον Χάμιλτον γιατί είχε ένα πολύ δυνατό δεύτερο μισό στο πρωτάθλημα. Τώρα απλά μπορώ να πω συγχαρητήρια και στους δύο οδηγούς».

Aston Martin 2021

Το 2021 ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για την Aston Martin που τερμάτισε στην 7η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Σε σύγκριση με το 2020 υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη βαθμολογία, έχοντας καλύτερο τερματισμό τη 2η θέση του Γερμανού στο GP Αζερμπαϊτζάν.

Παρά τις δυσκολίες όμως, ο Φέτελ είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Σε γενικές γραμμές είχαμε μια αρκετά δύσκολη χρονιά με τις αλλαγές στους κανονισμούς και στο πάτωμα των μονοθεσίων. Για παράδειγμα δεν είχαμε το υψηλό rake που είχε η Red Bull. H Mercedes επίσης υπέφερε φέτος. Η ομάδα όμως έχει πολλούς νέους μηχανικούς και εργαζόμενους για τη νέα μας αρχή. Έχουμε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Μου αρέσει αυτό και απολαμβάνω να οδηγώ. Τα νέα πράγματα μου δίνουν κίνητρο».

Ακούστε ολόκληρο το PodGazzt εδώ.

Image credit: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!