WRC: H Ford αποκάλυψε το υβριδικό Puma Rally1 της M-Sport (vid)

Κώστας Παστρίμας
WRC: H Ford αποκάλυψε το υβριδικό Puma Rally1 της M-Sport (vid)
Το M-Sport Ford Puma Rally1 μετέτρεψε το εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα σε ειδική διαδρομή.

Η ευκαιρία ήταν εκεί: η Ford γιόρταζε την παραγωγή του εκατομμυριοστού Ford Puma στο εργοστάσιο της Κραϊόβα στη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο ήταν επίσης εκεί: το υβριδικό Ford Puma Rally1 με το οποίο η Μ-Sport θα τρέξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) του 2022. Εκεί ήταν και ο οδηγός: ο ταλαντούχος Γάλλος Αντριεν Φουρμό. Και αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα «υλικά», η Ford ολοκλήρωσε τη «συνταγή» και με ένα μικρό βίντεο έδειξε σε δράση το νέο της «όπλο» με το οποίο θα μπει στην υβριδική εποχή του WRC.

ford puma

Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούν οι άνθρωποι της Ford Craiova που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του Ford Puma, το οποίο εφοδιάζεται με τον EcoBoost Hybrid κινητήρα της Ford.

ford puma

Το M-Sport Ford Puma Rally1, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του σε πρωτότυπη μορφή στο Goodwood Festival of Speed του 2021, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σηματοδοτεί την πρώτη δημιουργία της Ford στον ηλεκτροκίνητο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Το αυτοκίνητο πρόκειται να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο FIA World Rally Championship (WRC) στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο, στον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2022.

Πίσω και μπροστά από τις κάμερες

Γυρισμένο επί τρεις μέρες από την Chrome Productions και με τη βοήθεια ενός κινηματογραφικού συνεργείου αποτελούμενου από 40 στο σύνολο άτομα, η γεμάτη δράση νέα ταινία που φέρει την ονομασία «Ford Puma Hybrid Rally1 Gatecrashes the Party» μας δείχνει το νέο M-Sport Ford Puma Rally1 να παίρνει ζωή σε μια «ηλεκτρισμένη» από κεραυνούς ατμόσφαιρα πριν ξεκινήσει μέσα από ασκήσεις ακριβείας να περιηγείται γύρω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου συναρμολόγησης της Ford στην Κραϊόβα και να «εισβάλει στο πάρτι» που έχει στηθεί για τον εορτασμό του εκατομμυριοστού Ford που βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

ford puma

Πίσω από το τιμόνι M-Sport Ford Puma Rally1 βρέθηκε ο οδηγός της M-Sport Ford WRT, Adrien Fourmaux, χρησιμοποιώντας ειδικές ράμπες και εξέδρες που εξελίχθηκαν από τους μηχανικούς της Ford στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κραϊόβα. Κάθε ηθοποιός που συμμετέχει στην ταινία είναι υπάλληλος της Ford, και οι θεατές μπορούν επίσης να βρουν τα "Easter eggs" κρυμμένα μέσα στο βίντεο.

Το νέο M-Sport Ford Puma Rally1

To M-Sport Ford Puma Rally1 ακολουθεί τα χνάρια του Ford Fiesta WRC, το οποίο εξασφάλισε τρεις τίτλους στο WRC μετά την εμφάνισή του το 2017.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford εισάγει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης επόμενης γενιάς που ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και την ρολάρισμα και την αποθηκεύει σε μια μπαταρία 3,9 kWh, πριν τη χρησιμοποιήσει για να υποστηρίξει τον κορυφαίο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα EcoBoost των 1,6 λίτρων EcoBoost με επαναλαμβανόμενες «τονωτικές ενέσεις» διάρκειας έως και τριών δευτερολέπτων μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα 100 kW.

ford puma

Το Μ-Sport Ford Puma Rally1 μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το ηλεκτροκίνητο σύστημά του για την κίνηση μέσα σε πόλεις, το service park καθώς και σε επιλεγμένα τμήματα μεταξύ των ειδικών διαδρομών χρησιμοποιώντας αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας μια εξωτερική πηγή στα ειδικά σημεία σέρβις μεταξύ των ειδικών διαδρομών, με μια επαναφόρτιση να διαρκεί περίπου 25 λεπτά. Με βάρος 95 κιλά, το υβριδικό σύστημα ψύχεται με υγρό και αέρα και βρίσκεται μέσα σε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό περίβλημα για να αντέχει τόσο στην πρόσκρουση όσο κα στις δυνάμεις g που αναπτύσσονται σε περίπτωση ατυχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!