Formula 1: Θετικός στην Covid-19 o Σαρλ Λεκλέρκ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Θετικός στην Covid-19 o Σαρλ Λεκλέρκ
Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο Μονεγάσκος οδηγός νοσεί ξανά

Σε απομόνωση βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρκ καθώς επιστρέφοντας από το Άμπου Ντάμπι όπου έλαβε χώρα ο μεγάλος «τελικός» της Formula 1, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari νοσεί για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως και τότε, ο Μονεγάσκος έχει ήπια συμπτώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας, ανέφερε:

«Ο οδηγός της Scuderia Ferrari Mission Winnow Σαρλ Λεκλέρκ, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα της FIA και της ομάδας, ο Σαρλ εξετάστηκε μετά την επιστροφή του από το Άμπου Ντάμπι. Νιώθει μια χαρά, έχει ήπια συμπτώματα και αναρρώνει σπίτι του».

Charles Leclerc

Ο Νικίτα Μαζεπίν της Haas βρέθηκε επίσης θετικός ενώ βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχασε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Νωρίτερα είχε συμβεί το ίδιο με τον Κίμι Ράικονεν (Alfa Romeo) ενώ το 2020 είχαν νοσήσει και απουσιάσει από Grand Prix οι Λούις Χάμιλτον (Mercedes), Σέρχιο Πέρεζ (τότε στη Racing Point) και Λανς Στρολ (Racing Point).

Όμως πλην αυτών, στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο Χειμερινής ανάπαυλας, είχαν νοσήσει και οι Πιερ Γκασλί (Scuderia AlphaTauri) και Λάντο Νόρις (McLaren).

O Λεκλέρκ τερμάτισε δέκατος στον αγώνα της Γιας Μαρίνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, αποτέλεσμα που τον έριξε στην έβδομη θέση της τελικής κατάταξης των οδηγών.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!