Μια Giulia GTA για έναν θρύλο της Alfa Romeo

Μια Giulia GTA για έναν θρύλο της Alfa Romeo
Μια από τις 500 Alfa Romeo Giulia GTA είναι πλέον στα χέρια του πρώην οδηγού της ιταλικής φίρμας, Αντρέα Ντε Άνταμιτς.

Ο CEO της Alfa Romeo, Ζαν-Φιλίπ Ιμπαρατό συναντήθηκε με τον θρύλο των αγώνων και δημοσιογράφο, Αντρέα Ντε Αντάμιτς, για να του παραδώσει τα κλειδιά της νέας του Giulia GTA. O Ιταλός είναι πρώην οδηγός αγώνων έχοντας κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού το 1966 με την Alfa Romeo 1600 GTA, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 το 1968 με την ομάδα της Ferrari. Στην Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα γνωστός και χάρη στην ενασχόληση του με την οδική ασφάλεια, με τη σχετική σχολή που ίδρυσε να δραστηριοποιείται στο χώρο για περισσότερα από 30 χρόνια, αξιοποιώντας για την εκπαίδευση αυτοκίνητα της Alfa Romeo, όπως τις 75, 147 και SZ στο παρελθόν και τις Giulia QV, Stelvio QV και 4C σήμερα.

Ο Ντε Άνταμιτς παρέλαβε την Alfa Romeo Giulia GTA υπ'αριθμόν 220 στο Centro Stile από τον CEO της Alfa Romeo. H GTA είναι σε χρώμα Etna Red και είναι μία εκ των 500 μονάδων του συλλεκτικού μοντέλου που θα περάσουν στην παραγωγή. Μάλιστα η ζήτηση για την Giulia GTA ήταν τόσο μεγάλη που εξαντλήθηκε σε λιγότερο από πέντε μήνες.

Alfa Romeo Giulia GTA

Με αφορμή την παράδοση του αυτοκινήτου, o CEO της Alfa Romeo, Ζαν-Φιλίπ Ιμπαρατό ανέφερε: «Νιώθω τυχερός που κάνω τις συστάσεις ανάμεσα σε αυτούς τους δύο θρύλους και παραδίδω στο θρυλικό οδηγό αγώνων της Alfa Romeo και δημοσιογράφο, Andrea de Adamich, τα κλειδιά της καινούργιας του Alfa Romeo Giulia GTA».

Η Alfa Romeo Giulia GTA είναι η ισχυρότερη Alfa Romeo παραγωγής που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα. Εμπνευσμένη από τη θρυλική Giulia Sprint GTA του 1965, στη σύγχρονη GTA παράλληλα με τη μείωση του βάρους, οι μηχανικοί προχώρησαν σε μια σειρά αναβαθμίσεων σε σχέση με την Quadrifoglio Verde σε επίπεδο μηχανικών μερών και αεροδυναμικής απόδοσης, ενώ ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων αύξησε την ισχύ του από τους 510 στους 540 ίππους.

Alfa Romeo Giulia GTA

Με την αγορά κάθε Giulia GTA ή GTAm, o ιδιοκτήτης παραλαμβάνει ένα ειδικό αγωνιστικό κράνος, ένα πλήρες σετ αγωνιστικού ρουχισμού και μια κουκούλα προστασίας του αυτοκινήτου. Επιπλόν έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις οδηγικές του ικανότητες στο Alfa Romeo Driving Academy.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!