Formula 1: Η υποδοχή του Φερστάπεν έγινε με καπνογόνα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η υποδοχή του Φερστάπεν έγινε με καπνογόνα (vid)
Κατά την άφιξη του πρωταθλητή της Formula 1, η έδρα της Red Bull Racing θύμιζε γήπεδο!

Έχουμε δει εορτασμούς και εορτασμούς για τις κατακτήσεις παγκόσμιων τίτλων στη Formula 1, τόσο… χρώμα, πρώτη φορά είδαμε. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε στη βάση της Red Bull Racing θριαμβευτής.

Ανάλογου ύφους ήταν και η υποδοχή που του επεφύλασσαν, εναρμονισμένη σε όσα γίνονται σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκό Grand Prix από τους ένθερμους υποστηρικτές του – Ολλανδούς και μη.

Φίλαθλοι, παρακαλούμε όχι καπνογόνα

Συνήθως οι δρόμοι στο Μίλτον Κινς, μία πόλη 230.000 κατοίκων που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βόρειο-δυτικά του Λονδίνου, είναι ήσυχοι. Αυτοκίνητα υπάρχουν αλλά δεν θα ακούσεις κορναρίσματα, ξερογκαζιές, φασαρίες. Αυτά ισχύουν σε μία συνηθισμένη ημέρα. Αυτή δεν ήταν συνηθισμένη.

Max Verstappen

Ήταν η ημέρα που τις πόρτες των εγκαταστάσεων θα περνούσε -για πρώτη φορά από το 2013 και τον Σεμπάστιαν Φέτελ- ένας παγκόσμιος πρωταθλητής. Και η υποδοχή του έγινε με τρόπο ποδοσφαιρικό.

Δεν μπήκε τυχαία ο μεσότιτλος – στην Αυστρία ακούγαμε με τα αυτιά μας τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα που παρακαλούσαν το κοινό να μην ανάβει καπνογόνα στις κερκίδες. Βλέπετε ο «Πορτοκαλί Στρατός» είχε γεμίσει το Red Bull Ring εκεί την ημέρα.

Έτσι και τώρα, αν κι αυτή τη φορά μάλλον απουσίαζε το αλκοόλ, οι εργαζόμενοι στην τετράκις πρωταθλήτρια RBR, στάθηκαν στο πλάι του δρόμου, με πορτοκαλί καπνογόνα, υποδεχόμενοι των νέο τους ήρωα.

Είχε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον το tweet της RBR, που έδειχνε χάρτες από την περιοχή με το πορτοκαλί να κυριαρχεί!

Με πορτοκαλί σαμουράι της Honda

Φυσικά του ίδιου χρώματα έπρεπε να είναι και το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούσε ο 24χρονος καθοδόν για το «σπίτι» της Red Bull Racing. Έτσι η Honda, που αποχαιρέτησε τη Formula 1 κατακτώντας ένα τίτλο μετά από 30 χρόνια, είχε έτοιμο ένα πορτοκαλί Honda NSX που έκανε… μπαμ!

Ο Φερστάπεν δεν μπορούσε να πιστέψει την υποδοχή που του επεφύλασσαν οι εκατοντάδες άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχία των οδηγών.

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!