Η Kymco κάνει σημαντικό άνοιγμα στον εξηλεκτρισμό μέσω της Harley Davidson (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Kymco κάνει σημαντικό άνοιγμα στον εξηλεκτρισμό μέσω της Harley Davidson (vid)
H LiveWire θα συνεργαστεί με την Kymco για την κατασκευή καινούριας γκάμας ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

Μια από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις είχαμε από την Harley Davidson και την ανεξάρτητη ηλεκτρική της εταιρεία LiveWire. Η Αμερικανική φίρμα προχωράει σε ένα άνοιγμα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας έχοντας στόχο να προσελκύσει νέους επενδυτές, νέους μετόχους και να κάνει την εμφάνισή της στο Χρηματιστήριο Αξιών. Στο συγκεκριμένο κομμάτι θα πορευτεί μαζί με τον χρηματοοικονομικό οργανισμό AEA-Bridges Impact Corp. προκειμένου να βγουν στις αγορές και να ενισχύσουν οικονομικά τα μελλοντικά τους πλάνα.

livewire

Η Harley Davidson είχε ανακοινώσει πριν από έναν χρόνο πως διαχωρίζει την LiveWire ως εταιρείας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και παράλληλα συνεχίζει την παράδοσή της στην κατασκευή των μοναδικών της premium μοτοσυκλετών. Πολλοί πίστεψαν ότι η Harley θέλησε να απαλλαγεί οριστικά από αυτό το παρακλάδι στο οποίο είχε επενδύσει πολλά, ωστόσο με την κίνησή της αυτή δείχνει πως πιστεύει στο μέλλον της LiveWire.

Το ποσό που έχει ορισθεί από την Harley ως εναρκτήριο είναι τα 483 εκατομμύρια ευρώ σε μια επένδυση η οποία υπολογίζεται στο σύνολό της στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον σημείο της ανακοίνωσης είναι η εμπλοκή της Kymco σε αυτό το εγχείρημα. Η εταιρεία από την Ταϊβάν ήδη έχει συμφωνήσει με την LiveWire καλύπτοντας ένα ποσό της τάξης των 90 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να γίνει στρατηγικός συνεργάτης της LiveWire για την κατασκευή μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων.

kymco

Το μοίρασμα των μετοχών της LiveWire σε πρώτη φάση είναι 74% στην Harley Davidson, 17% στην ABIC και 4% στην Kymco. Η φίρμα από την Ταϊβάν βλέπει μπροστά και επενδύει σε μια εταιρεία με μεγάλη τεχνογνωσία στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Άλλωστε η Kymco ήδη εξελίσσει το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο το RevoNEX, ενώ έχει ξεκινήσει και συνεργασίες με άλλα εργοστάσια όπως η Felo για την παραγωγή ηλεκτρικών scooter.

Η LiveWire έχει ήδη παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο που είναι το One. Είναι βασισμένο στο LiveWire της Harley Davidson και πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και δοκιμασμένη πρόταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Με το επενδυτικό πλάνο της Harley, η Livewire θα αποκτήσει τους πόρους προκειμένου να αναβαθμίσει τόσο τον ηλεκτροκινητήρα της Arrow όσο και το σύστημα μπαταριών και φόρτισης της μοτοσυκλέτας για να μπει ξανά δυναμικά στην κορυφή του ανερχόμενου τομέα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!