Mercedes AMG EQS E53: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες

Κώστας Παστρίμας
Mercedes AMG EQS E53: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες
Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με τη φροντίδα της AMG είναι γεγονός και προκαλεί ζαλάδα με τις επιδόσεις του.

Ήταν θέμα χρόνου μέχρι η AMG παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο φυσικά στην Mercedes. Ο επίσημος συνεργάτης της γερμανικής φίρμας στον τομέα των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων είχε ανακοινώσει πως σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της εκδοχή στην ηλεκτρική EQS.

mercedes

Η νέα Mercedes AMG EQS E53 είναι βασισμένη στην ηλεκτρική EQS έχοντας δεχτεί τη φροντίδα των μηχανικών από το Αφάλτερμπαχ. Στο κομμάτι της απόδοσης με τη βοήθεια του AMG Dynamic Plus ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 724 ίππους και πάνω από 1.000 Nm ροπής, νούμερα που προκαλούν ίλιγγο. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές καθώς τα πρώτα 100Km/h από στάση έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα πλέον φτάνει τα 250Km/h.

mercedes

Στον στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου ο οδηγός βρίσκει το πλήρες σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4Matic+, ενεργό πίσω άξονα στρέψης, αναρτήσεις αερίου AMG Ride Control+ και ενεργό σύστημα απόσβεσης των αναρτήσεων. Όλα συνοδεύονται από την Hypersxreen οθόνη infotainment και το σύστημα Digital Light της Mercedes. Ενδιαφέρον έχει το σύστημα ήχου του κινητήρα της AMG το οποίο ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης δημιουργεί το κατάλληλο ηχητικό περιβάλλον.

mercedes

Η AMG έχει τοποθετήσει νέο σύστημα πέδησης στην EQS E53 προκειμένου να δαμάσει τη ροπή και τη δύναμη. Τα φρένα λοιπόν είναι κεραμικά με δίσκους 440mm στο εμπρός μέρος για ακρίβεια, ανθεκτικότητα και μείωση του βάρους προσφέροντας αξιοπιστία στην απόδοση όταν τα χρειαστεί ο οδηγός. Κερασάκι στην τούρτα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της AMG είναι το σύστημα Track Pace που εμφανίζεται στην Hyperscreen οθόνη. Όταν ο οδηγός βρεθεί στην πίστα μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα και εκείνο αναλαμβάνει να καταγράψει περισσότερες από 80 παραμέτρους της απόδοσης του αυτοκινήτου. Μάλιστα, κρατάει γυρολόγιο και ενημερώνει τον οδηγό αν ο γύρος του είναι ταχύτερος ή όχι από τον προηγούμενο μέσω κόκκινης ή πράσινης ένδειξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!