Η Mercedes-Benz δίνει μπόνους μέχρι 6.000 ευρώ στους εργαζόμενους

Κώστας Παστρίμας
Η Mercedes-Benz δίνει μπόνους μέχρι 6.000 ευρώ στους εργαζόμενους
Η μεγάλη κερδοφορία της αυτοκινητοβιομηχανίας θα φέρει οφέλη σε 100.000 εργαζόμενους στη Γερμανία.

Η Daimler AG και η Mercedes-Benz AG περιλαμβάνουν στους εργαζομένους τους στην επιτυχία του οικονομικού έτους 2021 με μπόνους-ρεκόρ. Το Διοικητικό Συμβούλιο των εταιρειών και το Γενικό Συμβούλιο εργαζομένων αποφάσισαν από κοινού να καταβάλουν μπόνους έως και 6.000 ευρώ σε υπαλλήλους που το δικαιούνται στη Γερμανία.

mercedes

Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους εργαζομένους για την εξαιρετική δουλειά και την ευελιξία τους σε μια χρονιά που επλήγη για άλλη μια φορά από την πανδημία του κορωνοϊού και από τις δύσκολες συνολικά συνθήκες.

mercedes

Παρόλο που τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Γενικό Συμβούλιο των εργαζομένων αποφάσισαν να ορίσουν εφάπαξ μπόνους συμμετοχής στα κέρδη για το 2021. Το μπόνους συμμετοχής στα κέρδη θα καταβληθεί μαζί με τους μισθούς του Φεβρουαρίου του 2022 σε περίπου 100.000 υπαλλήλους στη Γερμανία.

mercedes

Η Σαμπίνε Κολάισεν, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνη για το ανθρώπινο δυναμικό και διευθύντρια εργασιακών σχέσεων, δήλωσε: «Η εξαιρετική ανάπτυξη της εταιρείας μας είναι ένα ομαδικό επίτευγμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα με τη μεγάλη αφοσίωσή τους. Επειδή η περασμένη χρονιά δεν ήταν εύκολη, χαίρομαι που μπορούμε να πληρώσουμε στους υπαλλήλους μας ένα μπόνους-ρεκόρ διανομής κερδών».

mercedes

Ο Εργκούν Λουμαλί, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG (δεξιά στη φωτογραφία) είπε από την πλευρά του: «Αυτό είναι το σωστό μήνυμα προς τους εργαζομένους μετά από άλλη μια ταραγμένη χρονιά με τον κορωνοϊό, την κρίση στη βιομηχανία ημιαγωγών, τις περικοπές σε ώρες εργασίας και την αυξημένη εργασία από το σπίτι. Οι συνάδελφοί μας είναι το κλειδί για την επιτυχία της εταιρείας μας. Επομένως, είναι περισσότερο από δίκαιο να ανταμείψουμε την ακούραστη αφοσίωσή τους με ένα εξαιρετικά υψηλό μπόνους διανομής κερδών. Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτήν την εξαιρετική δέσμευση το 2021».

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!