Ηλεκτροκίνηση: Η Toyota ξεκινά δυναμικά την ηλεκτρική της επίθεση (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ηλεκτροκίνηση: Η Toyota ξεκινά δυναμικά την ηλεκτρική της επίθεση (vid)
Η Toyota περνάει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Η Toyota παρουσίασε το πλάνο της για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, το οποίο είναι αρκετά επιθετικό. Η ιαπωνική φίρμα είναι έτοιμη να επιτεθεί δυναμικά στη νέα τάξη πραγμάτων παρουσιάζοντας πολλά μοντέλα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Toyota Άκιο Τογιόντα ο οποίος αποκάλυψε πως μέχρι το 2030 θα υπάρχουν 30 διαφορετικά νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα της μάρκας.

toyota

Το μεγάλο βάρος στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης θα πέσει στη σειρά bZ και ιδιαίτερα στο καινούριο SUV bZ4X. Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από κοινού με την Subaru και την επόμενη χρονιά θα παρουσιαστεί επίσημα. Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνει στο εργοστάσιο Motomachi. Η Toyota όμως δεν σταματάει εκεί καθώς ετοιμάζει μια αρμάδα από ηλεκτρικά μοντέλα. Μερικά από αυτά είναι ένα μεσαίο SUV και ένα μικρό SUV το οποίο είναι βασισμένο στο ολόφρεσκο νέο Aygo X.

toyota

Ιδιαίτερα για το μικρότερο crossover οι άνθρωποι της Toyota αναφέρουν πως στοχεύουν στην απόλυτη αποτελεσματικότητα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα η κατανάλωση που στοχεύουν είναι 8 χιλιόμετρα με 1 kWh, κάτι που είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής σε αυτήν την κατηγορία. Το μικρό αυτό μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

toyota

Επόμενη κατηγορία είναι τα σεντάν με τα οποία θα ασχοληθεί η Toyota. Ένα μεσαίο σεντάν θα αποτελέσει το μοναδικό "χαμηλό" μοντέλο στην γκάμα το οποίο θα βασίζεται στην γκάμα των bZ. Η πρώτη φάση λοιπόν θα έχει να κάνει με αυτές τις τέσσερις κατηγορίες αυτοκινήτων, ωστόσο αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Η Toyota θα προχωρήσει σταδιακά σε μια ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες για να δώσει άφθονες επιλογές στους πελάτες της. Στην γκάμα της Toyota αναμένεται σίγουρα και ένα νέο ηλεκτρικό pick up που θα αντικαταστήσει το Hilux, αλλά και σπορ αυτοκίνητα, μεγάλα SUV όπως το Land Cruiser και μικρά van αυτοκίνητα για μεταφορές.

toyota

Ο Πρόεδρος της Toyota ανάφερε πως μέχρι το 2030 η εταιρεία περιμένει να φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και η Lexus η οποία μέχρι το 2030 θα έχει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα η Lexus θα αναλάβει να παρουσιάσει και ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο με εκρηκτικές επιδόσεις της τάξης των 2 δευτερολέπτων για τα 0-100Km/h.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!