Ο Ίλον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της χρονιάς» του περιοδικού ΤΙΜΕ

Κώστας Παστρίμας
Ο Ίλον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της χρονιάς» του περιοδικού ΤΙΜΕ
Τον ιδρυτή της Tesla επέλεξε για «Πρόσωπο της χρονιάς» του 2021 το γνωστό αμερικανικό περιοδικό.

Ο Ίλον Μασκ είναι χωρίς αμφιβολία μια ξεχωριστή, όσο και αμφιλεγόμενη, προσωπικότητα. Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, που όμως έχει πλείστες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, επιλέχθηκε από το αμερικανικό περιοδικό TIME ως «Πρόσωπο της χρονιάς» για το 2021.

Το «Πρόσωπο της χρονιάς» είναι είναι ένα ετήσιο τεύχος του ειδησεογραφικού περιοδικού -και του ιστότοπου- Time, που παρουσιάζει ένα άτομο, μια ομάδα, μια ιδέα ή ένα αντικείμενο που «καλώς ή κακώς...» έχει κάνει τα μέγιστα για να επηρεάσει τα γεγονότα της χρονιάς. Για φέτος, η προσωπικότητα που φιλοξενείται στο εξώφυλλο είναι ο Μασκ, λόγω των επιχειρηματικών του επιτευγμάτων.

Πέρα από την τεράστια επιτυχία της Tesla, το όραμα του Ίλον Μασκ ξεφεύγει από τα όρια του πλανήτη μας. Τον Απρίλιο, η SpaceX, η εταιρεία του Μασκ που σχεδιάζει και κατασκευάζει πυραύλους, κέρδισε το αποκλειστικό συμβόλαιο της NASA για να στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι για πρώτη φορά από το 1972.

musk

«Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει σπίτι στην κατοχή του και πρόσφατα ξεπουλάει την περιουσία του. Βάζει δορυφόρους σε τροχιά και αξιοποιεί την ενέργεια από τον ήλιο. οδηγεί ένα αυτοκίνητο που δημιούργησε ο ίδιος, το οποίο δεν χρησιμοποιεί βενζίνη και μετά βίας χρειάζεται οδηγό. Με μια κίνηση του χεριού του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή πέφτει στα τάρταρα. Ένας στρατός πιστών κρέμεται από τα χείλη του. Ονειρεύεται τον Άρη καθώς περπατάει τη Γη, θαρραλέος και αδάμαστος». Με αυτό το κείμενο ξεκινάει το ΤΙΜΕ την παρουσίαση του Ίλον Μασκ και ίσως δεν θα μπορούσε να τον περιγράψει καλύτερα.

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!