Ποιες διακοπές; Ο Φερστάπεν κάνει δοκιμές!

Πάνος Σεϊτανίδης
Ποιες διακοπές; Ο Φερστάπεν κάνει δοκιμές!
Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 σήκωσε ήδη μανίκια ενόψει 2022.

Το βράδυ της Κυριακής ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε τον μεγάλο στόχο του απ’ όταν το 2015 βρέθηκε, μόλις 17 ετών τότε, στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Επιβλήθηκε του Λούις Χάμιλτον σε μία τιτανομαχία διαρκείας, μία μαραθώνια κόντρα που απλώθηκε σε 22 στάσεις σε τέσσερις Ηπείρους.

Θα περίμενε κανείς πως έχοντας φτάσει στην αγωνιστική κορυφή, έχοντας βρεθεί στον πολυπόθητο θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Ολλανδός θα έκανε ήδη διακοπές. Ή δεν θα έχει ξεπεράσει το hangover από το πάρτι που ακολούθησε του θριάμβου.

Αυτό είναι το λογικό, άλλωστε ο μεγάλος του αντίπαλος, o Χάμιλτον, έχει ήδη γυρίσει διακόπτη. Ο Φερστάπεν όχι. Μόλις 36 ώρες μετά τη νίκη τίτλου στα Εμιράτα, ο 24χρονος επέστρεψε στην πίστα, φόρεσε ξανά την αγωνιστική του στολή και το κράνος του και έχει πιάσει δουλειά!

Είναι σε εξέλιξη διήμερο δοκιμών, που επίσημα αφορά νέους πιλότους αλλά παράλληλα περιλαμβάνει και δουλειά επίσημων οδηγών με ειδικά διαμορφωμένα μονοθέσια που φέρουν τα νέα ελαστικά 18 ιντσών της Pirelli που θα χρησιμοποιούνται το 2022.

Ο Φερστάπεν λοιπόν επέλεξε να λάβει κανονικά μέρος, μοιραζόμενος το πρόγραμμα με τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρεζ, με στόχο να αποκτήσει όσο γίνεται περισσότερη εμπειρία με τα τέσσερα νέου Τύπου, μαύρα σημεία επαφής του μονοθεσίου με το δρόμο. Ένα σημείο νευραλγικό στη σύγχρονη Formula 1, που συχνά καθορίζει την επιτυχία/αποτυχία.

Ίσως να ήταν απρόσμενο για πολλούς αλλά για όσους ξέρουν πόσο αφοσιωμένος είναι ο Φερστάπεν στους στόχους του, το γεγονός πως σήμερα επέστρεψε στη… δουλειά, ήταν αναμενόμενο.

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!