Καινούριες εκδόσεις για το Cupra Formentor (vid)

Καινούριες εκδόσεις για το Cupra Formentor (vid)

Κώστας Παστρίμας
Καινούριες εκδόσεις για το Cupra Formentor (vid)
Η ισπανική premium φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του κορυφαίου της SUV στην Ελλάδα με τιμές από 29.990 ευρώ.

Η Cupra βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και συνεχώς αναβαθμίζει την γκάμα των μοντέλων της. Ένα από τα πλέον σημαντικά της μοντέλα είναι το Formentor το οποίο έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του χάρη στον premium σχεδιασμό και τις αποδοτικές εκδόσεις σε κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά.

Πλέον η γκάμα των Formentor μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και στις υπάρχουσες εκδόσεις 1.5 TSI 150 και 2.0 TSI 310 VZ έρχονται να προστεθούν ακόμα πέντε εκδόσεις. Η πρώτη είναι η 1.5 TSI 150 Formentor Pack η οποία προσφέρεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με επτατάχυτο αυτόματο DSG. Στον εξοπλισμό έχουμε ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών Performance, ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε φωτισμό Led interior wrap around και μαύρη εσωτερική οροφή.

cupra

Η δεύτερη έκδοση με κινητήρα βενζίνης είναι η 2.0 TSI 190 DSG 4Drive η οποία είναι εξοπλισμένη με 2.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 190 ίππων. Η επόμενη έκδοση είναι η 2.0 TSI 245 DSG VZ με κινητήρα απόδοσης 245 ίππους και εκρηκτικές επιδόσεις καθώς τα 0-100Km/h έρχονται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 238Km/h. Η νέα έκδοση πετρελαίου είναι η 2.0 TDI 150 Μanual/DSG η οποία συνοδεύεται με κιβώτιο ταχυτήτων χειροκίνητο ή αυτόματο και απόδοση 150 ίππους.

cupra

Πολύ σημαντική είναι η υβριδική έκδοση 1.4 eHybrid 204/245 DSG: του Formentor. Εδώ συναντάμε το γνωστό μηχανικό σύνολο του Leon με έναν θερμικό κινητήρα 1.4 λίτρων απόδοσης 150 ίππους ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 116 ίππων με μέγιστη ροπή 400Nm. Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε πέντε ώρες από οικιακή πρίζα, ενώ η κατανάλωση είναι εντυπωσιακή καθώς στην υβριδική χρήση φτάνει τα 1,6 lt/100Km.

Η Cupra πάντως ανακοινώνει ότι στην γκάμα σύντομα θα προστεθεί και η κορυφαία έκδοση VZ5 με τον πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων απόδοσης 390 ίππων!

Οι τιμές του Cupra Formentor

cupra

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!