Όλα τα νέα Peugeot στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030

Όλα τα νέα Peugeot στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030
Η CEO της Peugeot, Λίντα Τζάκσον, επιβεβαίωσε πως η γαλλική φίρμα θα εξηλεκτριστεί πλήρως μέχρι το 2030.

Η Peugeot που πλέον ανήκει στον Όμιλο Stellantis ανακοίνωσε επίσημα πως θα σταματήσει να παράγει μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2030. Η είδηση αυτή ήρθε από την ίδια τη CEO της γαλλικής φίρμας, Λίντα Τζάκσον, όμως ο εξηλεκτρισμός αυτός θα ισχύσει μόνο στην Ευρώπη.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταθέσει νομοσχέδιο πως από το 2035 θα περνάνε στην αγορά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η CEO της Peugeot, Λίντα Τζάκσον, δήλωσε στο Automotive News Europe: «Όσο προχωράμε σε νέες πλατφόρμες και νέες σιλουέτες μοντέλων, μέχρι το 2030 τα μοντέλα μας σε όλη την Ευρώπη θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Όμως πρέπει να διασφαλίσω πως θα διατηρήσουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης για τη διεθνή αγορά».

Με την εξέλιξη αυτή, η Peugeot θα περάσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της 5 χρόνια πριν από τη χρονολογία που επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός από την Peugeot, οι Mini, Volvo και Jaguar έχουν επίσης ανακοινώσει πως θα περάσουν σε πλήρη εξηλεκτρισμό μέχρι το 2030.

Στον Όμιλο Stellantis, η DS θα παράγει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2026, η Alfa Romeo από το 2027 και η Opel από το 2028. Επιπλέον στόχος μέχρι το 2030 είναι το 70% των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη να είναι από υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ στις ΗΠΑ, ο στόχος είναι το 40%. Τέλος, η Stellantis ετοιμάζει νέες πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, που θα είναι συμβατές με αυτά που διαθέτουν επίσης κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!