Η Zontes ανεβαίνει επίπεδο με το νέο 350GK (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Zontes ανεβαίνει επίπεδο με το νέο 350GK (vid)
Το νέο scrambler μοντέλο της φίρμας έρχεται με καινούριο κινητήρα και πλούσιο εξοπλισμό

Την εταιρεία Zontes την έχουμε γνωρίσει μέσα από την Γκοργκόλης Α.Ε. και την Evomoto στην Ελλάδα. Πρόκειται για την premium μάρκα του Ομίλου Guangdong Tayo Motorcycle Technology στην Κίνα η οποία συνεχώς αναπτύσσεται και δημιουργεί εκλεπτυσμένα μοντέλα τα οποία έχουν κατακτήσει τις αγορές της Κίνας αλλά και της Ευρώπης.

zontes

Στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο η premium φίρμα παρουσίασε ένα εντελώς νέο μοντέλο της το οποίο εκτός από την όμορφη σχεδίαση είναι εξοπλισμένη και με έναν καινούριο κινητήρα. Η 350GK είναι μια scrambler, νέο ρετρό μοτοσικλέτα την οποία η Zontes κατατάσσει στα sport cafe μοντέλα. Βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της είναι το στρογγυλό φωτιστικό σώμα LED εμπρός το οποίο διαθέτει και DRL φώτα ημέρας. Το ρεζερβουάρ με ακολουθεί την φιλοσοφία των scrambler, ενώ τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας τονίζουν οι ζάντες 17 ιντσών με ακτίνες.

zontes

Η Zontes παράλληλα με το νέο 350GK παρουσίασε και έναν καινούριο κινητήρα τον οποίο τοποθέτησε στη μοτοσικλέτα. Πρόκειται για ένα μονοκύλινδρο μηχανικό σύνολο 348 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 39 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και 32,8Nm ροπής. Τα νούμερα είναι εξαιρετικά και πλησιάζουν αυτά του ανταγωνισμού όπως το KTM Duke 390 και το Husqvarna Vitpilen 401, ενώ με βάρος κοντά στα 187 κιλά οι επιδόσεις αναμένονται πολύ δυνατές.

zontes

Στις αναρτήσεις η Zontes έχει τοποθετήσει ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της KYB εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα είναι της ισπανικής J.Juan με έναν δίσκο εμπρός 320mm και έναν δίσκο πίσω 260mm συνοδευόμενο από ABS της Bosch. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ακτινωτές ζάντες, ενώ μια έγχρωμη οθόνη TFT προσφέρει πολλές πληροφορίες και σύστημα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth. Η νέα μοτοσικλέτα αναμένεται στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2022 με την τιμή να είναι πολύ ανταγωνιστική.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!