Τα ηλεκτρικά Opel Corsa-e και Mokka-e έρχονται με αυξημένη αυτονομία (vid)

Κώστας Παστρίμας
Τα ηλεκτρικά Opel Corsa-e και Mokka-e έρχονται με αυξημένη αυτονομία (vid)
Με τη νέα αναβάθμιση τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel έχουν αύξηση 7% στην αυτονομία τους σε πραγματικές συνθήκες.

Η Opel δεν σταματάει ποτέ την εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων της προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο φιλικά προς τον οδηγό. Με μικρές αναβαθμίσεις σε διάφορους τομείς η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την αυτονομία σε δύο μοντέλα της, το ηλεκτρικό Opel Corsa-e και το ηλεκτρικό Opel Mokka-e.

opel

Όσον αφορά το Corsa-e το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ικανό πλέον με μια φόρτιση να διανύσει 359 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, κάτι που μεταφράζεται σε 7% αύξηση της αυτονομίας. Από την άλλη, το Mokka-e το οποίο βρίσκεται στην αγορά από το 2020, είναι ικανό να διανύσει 338 χιλιόμετρα, πάντα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

opel

Αυτή η αύξηση της αυτονομίας στα δύο μοντέλα ήρθαν έπειτα από εκτεταμένες δοκιμές της Opel σε κρίσιμα σημεία των αυτοκινήτων. Σημαντική αναβάθμιση είχαμε στην απόδοση της αντλίας θερμότητας που θερμαίνει και ψύχει το εσωτερικό και περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό και των δύο μοντέλων. Το σύστημα πλέον είναι μεγαλύτερο από ποτέ με τις αντλίες να είναι πιο αποδοτικές, ενώ παράλληλα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από την μπαταρία.

opel

Η Opel επενέβη επίσης στο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο διαθέτει νέο μειωτήρα, ενώ η επιλογή στα ελαστικά επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στο Corsa-e έχουν επιλεγεί κατηγορίας Α+ 16 ιντσών, ενώ στο Mokka-e είναι επίσης κατηγορίας Α+ διάστασης 17 ιντσών. Η Opel δουλεύει εντατικά πάνω στα ηλεκτρικά της μοντέλα και θέλει να γίνει πρωτοπόρος στη νέα εποχή εξηλεκτρισμού. Ήδη στην γκάμα της υπάρχουν εννέα μοντέλα επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά, ενώ μέχρι το 2024 η μάρκα θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη. Στόχος είναι το 2028 στην γκάμα της να υπάρχουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!