Το Skoda Karoq ανανεώθηκε σε εμφάνιση και τεχνολογία (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το Skoda Karoq ανανεώθηκε σε εμφάνιση και τεχνολογία (vid)
Το facelift του επιτυχημένου SUV της Skoda έχει φρέσκια εμφάνιση, νέα υλικά και πιο αποδοτικούς κινητήρες.

Το Skoda Karoq, το δημοφιλές SUV της τσέχικης εταιρείας, ανανεώνεται τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίασή του. Το νέο μοντέλο έχει αλλαγές στην εξωτερική του σχεδίαση που περιλαμβάνουν πιο λεπτά, αναδιαταγμένα φώτα LED μπροστά και πίσω, φαρδύτερη εξαγωνική μάσκα και προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος.

karoq

Το μοντέλο αποκτά επίσης μεγαλύτερη πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος, νέα μπροστινή «ποδιά» και νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου, που είναι διαθέσιμες σε διαμέτρους 17 ιέως 19 ιντσών. Η Skoda ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές συμβάλλουν σε μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης κατά 9%, που ρίχνουν το Cd ατο 0,30, καθιστώντας το Karoq ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

karoq

Στο εσωτερικό του νέου Karoq δεν έχουν γίνει αξιοσημείωτες αλλαγές και ο προσανατολισμός της Skoda κινήθηκε περισσότερο προς την οικολογική πλευρά της μετακίνησης. Το νέο Karoq μπορεί να επιλεγεί με το πακέτο Eco, το οποίο προσθέτει βιώσιμα υλικά στην καμπίνα του αυτοκινήτου, όπως βίγκαν, δερμάτινα καλύμματα καθισμάτων κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

karoq

Το Karoq έχει πέντε επιλογές κινητήρων στη διάθεσή του. Πρόκειται για τρεις μονάδες βενζίνης και δύο ντίζελ, όλες υπερτροφοδοτούμενες. Η γκάμα βενζίνης περιλαμβάνει έναν βασικό κινητήρα 1,0 λίτρων 110 ίππων, έναν κινητήρα 1,5 λίτρων και 150 ίππων και ένα 2,0 λίτρων απόδοσης 190 ίππων. Και οι δύο επιλογές ντίζελ είναι μονάδες 2,0 λίτρων, που αποδίδουν είτε 114 ίππους είτε 150 ίππους.

karoq

Όλοι οι κινητήρες διατίθενται με επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων ή αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, εκτός από τον κινητήρα 1,0 λίτρου, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

karoq

Ήδη από τη βασική έκδοση του Skoda Karoq ο πίνακας οργάνων αποτελείται μια ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών ως στάνταρ. Επιπλέον, διαθέτει μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης, όπως μπροστινή υποβοήθηση, προστασία πεζών, προσαρμοζόμενο cruise control και αναγνώριση οδικών σημάτων. Περιλαμβάνονται επίσης Android Auto και Apple CarPlay, με προαιρετική ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου. Στις μεγαλύτερες εκδόσεις ο εξοπλισμός γίνεται πλουσιότερος και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως προβολείς LED matrix, ράγες οροφής, πίσω διαχύτης κλπ.

karoq

Το νέο Karoq αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 αλλά οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!