Αλόνσο και Ράικονεν γελούσαν με την ψεύτικη πλευρά της Formula 1

Αλόνσο και Ράικονεν γελούσαν με την ψεύτικη πλευρά της Formula 1
Ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για τον Κίμι Ράικονεν και το γεγονός πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2021.

Οι Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ράικονεν πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στη Formula 1 το 2001, με τον Ισπανό να οδηγεί για λογαριασμό της Minardi και τον Φινλανδό για λογαριασμό της Sauber. Οι δυο τους αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και έχουν δώσει τρομερές μονομαχίες μεταξύ τους, ενώ έχουν υπάρξει teammates το 2014 στη Ferrari.

Στο τέλος του 2021 ο Ράικονεν θα αποχωρήσει από τη Formula 1 βάζοντας τέλος σε μια πλούσια καριέρα. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην πρωταγωνιστεί, όμως παραμένει ένας εκ των αγαπημένων οδηγών των οπαδών του σπορ.

Μιλώντας στο επίσημο podcast της Formula 1, Beyond the Grid, o Αλόνσο μίλησε για την πορεία του στο σπορ δίπλα στον Ράικονεν: «Όταν ξεκινάς την καριέρα σου στη Formula 1 δεν ξέρεις τι θα σου επιφέρει το μέλλον. Εγώ κι ο Κίμι είχαμε συναρπαστικές σεζόν. Έχουμε γίνει αμφότεροι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, κάτι το οποίο δεν μπορείς να προβλέψεις όταν έρχεσαι στο σπορ. Είμαι χαρούμενος που μοιράστηκα πολλά χρόνια της καριέρας μου μαζί του. Είναι μια φοβερή προσωπικότητα για τη Formula 1 και θα μας λείψει. Είναι ένας εκ των οδηγών που περιμένεις να δεις μετά τους αγώνες. Φορά τη μάσκα του και είναι σιωπηλός τα αγωνιστικά τριήμερα, όμως είναι ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος μακριά από τις πίστες. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να μάθεις τον πραγματικό Κίμι».

Επιπλέον ο Αλόνσο αποκάλυψε σε ορισμένες περιπτώσεις με τον Ράικονεν κορόιδευαν ακόμα και την ίδια της Formula 1: «Ζούμε σε μία φούσκα, δεν ζούμε μια κανονική ζωή. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνα έχοντας όλες τις δυνατές ανέσεις, μένουμε σε πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά την Κυριακή το βράδυ είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Εγώ και ο Κίμι έχουμε μια πολύ διαφορετική οπτική για τη Formula 1 και πολλές φορές έχουμε γελάσει πολύ με το πόσο ψεύτικη είναι μερικές φορές η Formula 1».

Image credit: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!