Το πλεονέκτημα της Mercedes στις ευθείες τελείωσε, πιστεύει η Red Bull

Το πλεονέκτημα της Mercedes στις ευθείες τελείωσε, πιστεύει η Red Bull
H Red Bull Racing πιστεύει πως η τρομακτική ταχύτητα που είχε η Mercedes στις ευθείες δεν θα συνεχιστεί στους δύο τελευταίους αγώνες του 2021.

Το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος του με μόλις δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωσή του. Οι Mercedes και Red Bull Racing κονταρομαχούν τόσο για το Πρωτάθλημα οδηγών με τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Στο GP Βραζιλίας, η γερμανική ομάδα έφερε έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης στον Χάμιλτον, με τον Βρετανό να εκκινεί από τη 10η θέση στον αγώνα της Κυριακής, αλλά να κερδίζει εν τέλει με μια εκπληκτική εμφάνιση. Όμως το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει έναν συνεχή πόλεμο δηλώσεων, εντείνοντας την εξωαγωνιστική τους κόντρα.

Στο GP Κατάρ, η FIA πραγματοποίησε νέες δοκιμές νομιμότητας στις πίσω αεροτομές των μονοθεσίων. Αυτό προήλθε έπειτα από αίτημα της Red Bull για το κατά πόσο η πίσω αεροτομή της Mercedes είναι νόμιμη.

Μετά τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ αναφέρθηκε στην ταχύτητα της Mercedes: «Αυτό που έχουμε δει στους τελευταίους αγώνες είναι αφύσικη ταχύτητα στις ευθείες. Εδώ ήταν η πρώτη φορά από το Σίλβερστοουν που ήμασταν πολύ κοντά τους στην ταχύτητα στην ευθεία. Είμαι χαρούμενος που η FIA ελέγχει την κατάσταση με τις αεροτομές επίσης. Είμαι σίγουρος πως τα τεστ αυτά θα αποκλείσουν την οποιαδήποτε παρατυπία».

Horner Verstappen

Παρά τα λεγόμενα του Χόρνερ, η Mercedes συνεχίζει ακόμα και στο Κατάρ να έχει πλεονέκτημα στις ευθείες. Αναλυτικά, η W12 είχε 3,2 χλμ/ώρα υψηλότερη τελική ταχύτητα στο Λοσέιλ έναντι της RB16B, όμως ο Χάμιλτον είχε τον παλιό του κινητήρα. Στη Βραζιλία, η διαφορά ήταν στα 8,7 χλμ/ώρα στο επίσημο σημείο μέτρησης, στο Μεξικό 7,9 χλμ/ώρα, στις ΗΠΑ 5 χλμ/ώρα και στην Τουρκία 3,5 χλμ/ώρα.

Παρά το γεγονός πως στη θεωρία ο επόμενος αγώνας στη Σαουδική Αραβία βολεύει τη Mercedes, o Χόρνερ πιστεύει στην ομάδα του: «Πιστεύω θα είμαστε πάρα πολύ κοντά. Η επόμενη πίστα λογικά θα βολεύει τη Mercedes, όμως με τις αλλαγές που έγιναν στο Άμπου Ντάμπι ποιος ξέρει τι θα γίνει. Έχουμε προβάδισμα 8 βαθμών στο Πρωτάθλημα με δύο αγώνες να απομένουν και μειώσαμε τη διαφορά στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Όλα είναι ανοικτά πλέον».

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία στις 3-5 Δεκεμβρίου.

Image credit: Mercedes-AMG, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!