Η Red Bull ετοιμάζει καταγγελία για την αεροτομή της Mercedes

Η Red Bull ετοιμάζει καταγγελία για την αεροτομή της Mercedes
H Red Bull Racing περνά στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται να ζητήσει από την FIA να ερευνήσει την πίσω αεροτομή της Mercedes.

Η κόντρα μεταξύ της Mercedes και της Red Bull στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Η γερμανική ομάδα ζήτησε επανεξέταση του συμβάντος ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον στον 48ο γύρο του GP Βραζιλίας, όμως οι αγωνοδίκες απέρριψαν το αίτημα.

Τώρα από τη μεριά της η Red Bull απειλεί πως θα καταγγείλει την πίσω αεροτομή της Mercedes. Η αυστριακή εταιρεία πιστεύει πως το κάτω μέρος του οριζόντιου τμήματος της πίσω αεροτομής στις ευθείες και σε ταχύτητα άνω των 260 χλμ/ώρα κάμπτεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η αντίσταση του αέρα και να αυξάνεται η τελική ταχύτητα.

Μετά την απόφαση των αγωνοδικών για το συμβάν στη Βραζιλία, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ μίλησε για την πρόσθεση της ομάδας του. «Αν δούμε το ίδιο φαινόμενο, τότε θα καταγγείλουμε τη Mercedes. Έχει μικρότερη επίπτωση εδώ, όμως είδαμε από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών μεγάλη διαφορά στην τελική ξανά, όμως στη Τζέντα και στο Άμπου Ντάμπι υπάρχει η περίπτωση πως το μονοθέσιό τους θα είναι ασυναγώνιστο», δήλωσε ο Βρετανός στο SkySports.

f`1

Επιπλέον, ο Χόρνερ τόνισε πως η Mercedes άλλαξε το σχεδιασμό της μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. «Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανονισμοί. Φυσικά είχαμε τις τεχνικές οδηγίες μετά το Αζερμπαϊτζάν που έπαιξε ρόλο. Πιστεύω πως αυτό που γίνεται τώρα είναι πιο προηγμένο, ο τρόπος που λειτουργεί είναι τόσο μυστικός που ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσεις στην κάμερα. Όμως από την Ουγγαρία και μετά και ειδικά στα τελευταία δύο Grand Prix, η τελική τους ταχύτητα είναι απίστευτη. Αυτό μας προβληματίζει. Γι’αυτό ο Άντριαν Νιούι έχει κάνει συζητήσεις με την FIA».

H Formula 1 είναι μόλις τρεις αγώνες πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, με τη διαφορά στο Πρωτάθλημα Οδηγών να είναι μόλις στους 14 βαθμούς υπέρ του Φερστάπεν.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!