Χωμάτινες εκπλήξεις από την MV Agusta στην EICMA (vid)

Κώστας Παστρίμας
Χωμάτινες εκπλήξεις από την MV Agusta στην EICMA (vid)
Η premium ιταλική φίρμα παρουσίασε δύο μοτοσυκλέτες περιπέτειας που ξυπνούν αναμνήσεις.

Η MV Agusta ήταν από τις εταιρείες οι οποίες έδωσαν βροντερό παρόν στην φετινή έκθεση μοτοσικλέτας EICMA στο Μιλάνο. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα μας είχε γεμίσει με προσδοκίες για ένα νέο σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύει και μας το παρουσίασε με εντυπωσιακό τρόπο στην Ιταλία. Ο λόγος για τα δύο νέα adventure μοντέλα της ιταλικής premium φίρμας, το Lucky Explorer 9.5 και το Lucky Explorer 5.5 τα οποία έδωσαν άλλο χρώμα όχι μόνο στον χώρο της MV Agusta, αλλά και σε όλη την έκθεση.

mv agusta

Για τα δύο μοντέλα οι πληροφορίες ήταν πολύ λίγες καθώς βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης. Στην περίπτωση του 9.5 έχουμε να κάνουμε με την αναβίωση της Csagiva μέσα από τα χρώματα Lucky Explorer της δεκαετίας του 1990. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα 931 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 124 ίππους. Οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες με ένα θηριώδες ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός της Marzocchi και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Η μοτοσικλέτα συνοδεύεται από την τελευταία γενιά ηλεκτρονικών βοηθημάτων της MV Agusta με μονάδα αισθητήρων έξι αξόνων IMU, ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ABS στροφής και πολλά ακόμα. Όλα ρυθμίζονται από μια τεράστια οθόνη έγχρωμη TFT.

mv agusta

Το δεύτερο μοντέλο 5.5 ακολουθεί σχεδιαστικά την ίδια δομή με το μεγαλύτερο 9.5 ωστόσο δανείζεται και στοιχεία από το Benelli TRK502 X. Η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με έναν δικύλινδρο κινητήρα 554 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47 ίππους με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 160Km/h. Τα περιφερειακά της είναι υψηλού επιπέδου τόσο στις αναρτήσεις όσο και στα φρένα, ενώ διαθέτει και εκείνη έγχρωμη οθόνη TFT, άνετη σέλα και ρυθμιζόμενη ζελατίνα εμπρός.

Είναι άγνωστο το πότε θα βγουν στις παραγωγή οι δυο μοτοσυκλέτες με πιθανότερη περίοδο το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!