Το ηλεκτρικό Vision EQXX της Mercedes έχει αυτονομία 1.000 χιλιόμετρα

Κώστας Παστρίμας
Το ηλεκτρικό Vision EQXX της Mercedes έχει αυτονομία 1.000 χιλιόμετρα
Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα εικόνα του ηλεκτρικού πρωτοτύπου Vision EQXX και επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιαστεί στις 3 Ιανουαρίου.

Η Mercedes είναι μια εταιρία που επενδύει σε έρευνα και εξέλιξη γύρω από την ηλεκτροκίνηση και ιδιαίτερα τον τρόπο να αυξήσει την αυτονομία των αυτοκινήτων της. Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει στις 3 Ιανουαρίου το πρωτότυπο Vision EQXX, το οποίο θα έχει σε πραγματικές συνθήκες αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Η Mercedes μίλησε για πρώτη φορά για το Vision EQXX τον Ιούλιο του 2020, όταν σε μια ενημέρωση για τη στρατηγική της εταιρείας δόθηκαν οι πρώτες εικόνες και αναφέρθηκε ότι το πρωτότυπο θα μπορούσε να ταξιδέψει από το Πεκίνο στη Σαγκάη, που απέχουν περίπου 1.200 χλμ, με μία μόνο φόρτιση.

eqxx

Ο Μάρκους Σέφερ, μέλος του ΔΣ της Daimler AG, με μια δημοσίευση στο LinkedIn επιβεβαίωσε ότι η παρουσίαση του Vision EQXX θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου και έδωσε άλλη μία teaser εικόνα του πρωτοτύπου. Σύμφωνα με τον Σέφερ, το Vision EQXX είναι ένα compact όχημα, που μπορεί να διανύσει 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση σε πραγματικές συνθήκες. Πρόσθεσε ότι θα έχει επίσης μονοψήφιο νούμερο κατανάλωσης για κιλοβατώρες που χρησιμοποιούνται ανά 100 km σε κανονικές ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Η Mercedes έχει επίσης επικεντρωθεί στην αεροδυναμική του Vision EQXX και λέει ότι θα έχει χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας από την EQS. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται επίσης για να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας σε επίπεδο κυψέλης κατά ένα επιπλέον 20% σε σύγκριση με την EQS.

eqxx

Δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Mercedes αν το Vision EQXX θα αποκτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον και έκδοση παραγωγής. Ωστόσο, οι τεχνολογίες που θα ενσωματώνει είναι βέβαιο ότι θα βρουν το δρόμο τους για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!