Αυτή είναι η ολοκαίνουρια Ducati Panigale V4S (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η ολοκαίνουρια Ducati Panigale V4S (vid)
Ακόμα πιο επικεντρωμένη στις κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα η ιταλική μοτοσυκλέτα.

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς World Premiere η Ducati μας παρουσίασε ένα καινούριο Panigale V4S. Πρόκειται φυσικά για το κορυφαίο superbike της ιταλικής φίρμας το οποίο για το 2022 αποκτά ακόμα περισσότερη απόδοση και καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο και κυρίως στην πίστα. Στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας βοήθησαν οι αναβάτες MotoGP της Ducati και κυρίως ο Πέκο Μπανάια ο οποίος τερμάτισε φέτος στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

panigale

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στη νέα Panigale είναι ουσιαστικές και έχουν να κάνουν κυρίως με την μέγιστη απόδοση στην πίστα. Για παράδειγμα, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει τεχνολογία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, το ίδιο και τα ηλεκτρονικά τα οποία έχουν εξελιχθεί από το Ducati Corse.

panigale

Σημαντική δουλειά έγινε από την Ducati στο κομμάτι της αεροδυναμικής καθώς εξελίχθηκε σε ειδική αεροσήραγγα. Τα αεροδυναμικά φτερά είναι μικρότερα αλλά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν κάθετη δύναμη της τάξης των 30 κιλών στα 270Km/h. Στο κομμάτι του κινητήρα η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό V4 των 1.103 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει πλέον 215,5 ίππους. Η Ducati ισχυρίζεται ότι με το σύστημα εξάτμισης της Akrapovic η ισχύς ανεβαίνει στους 225 ίππους χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στη μοτοσυκλέτα. Αν αναλογιστούμε ότι το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 195,5 κιλά, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πύραυλο σε δύο τροχούς.

panigale

Οι αναρτήσεις της νέας έκδοσης V4S είναι από την Ohlins και μάλιστα με ημι-ενεργητική τεχνολογία. Αλλαγές έχουμε και στο πλαίσιο με το ψαλίδι να είναι τοποθετημένο 4 χιλιοστά πιο ψηλά προκειμένου να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μοτοσικλέτας. Φυσικά, η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της Ducati με σύστημα αισθητήρων IMU έξι αξόνων, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις και πολλά ακόμα. Η νέα Ducati Panigale V4S αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2022 στην Ελλάδα με την τιμή ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!