Το νέο Kia Niro παρουσιάστηκε στην Κορέα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το νέο Kia Niro παρουσιάστηκε στην Κορέα (vid)
Με έμφαση στη βιωσιμότητα, το ολοκαίνουριο SUV της Kia έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

Η Kia επέλεξε την Έκθεση Seoul Mobility Show στην κορεατική πρωτεύουσα για να παρουσιάσει το νέο Niro. Το SUV της Kia έχει σχεδιαστεί με στόχο να κάνει τη βιώσιμη μετακίνηση προσιτή σε όλους, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, καθώς «παίρνει έμπνευση από τη φύση στο σχεδιασμό και την επιλογή χρώματος, υλικού και φινιρίσματος για να επιτύχει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης προσέγγισης και μιας προοπτικής προσανατολισμένης στο μέλλον».

niro

Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι σχεδιαστές, όσον αφορά το εξωτερικό του Niro, έχουν πάρει έμπνευση από το πρωτότυπο HabaNiro, που είχε παρουσιαστεί το 2019. Σήμα κατατεθέν του νέου μοντέλου είναι το «tiger face» της Kia, που τονίζεται ιδιαίτερα από τα LED φώτα ημέρας, που σύμφωνα με την εταιρεία έχουν σχήμα καρδιάς, αν και χρειάζεται ολίγη... φαντασία για να το δει κανείς. Το εμπρός μέρος πάντως είναι αρκετά επιθετικό, με το τονισμένο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και την οριζόντια LED φωτεινή ταινία. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η σχετικά έντονη κλίση της πίσω πόρτας και τα κάθετα τοποθετημένα φώτα.

habaniro

To πρωτότυπο Kia HabaNiro

Το φιλικό προς το περιβάλλον στίγμα που θέλει να δώσει η Kia στο νέο Niro αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό του. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καμπίνα είναι ανακυκλωμένα και στα πάνελ των θυρών έχει χρησιμοποιηθεί βαφή με βάση το νερό για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τη μείωση των απορριμμάτων. Η εικόνα του εσωτερικού είναι μοντέρνα και λειτουργική, με την Kia να υπόσχεται αυξημένη ευρυχωρία που προκύπτει από σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα λεπτά καθίσματα.

niro

Επιπλέον, η Kia εισάγει το «Greenzone Drive Mode». Όταν οδηγείτε σε πράσινες ζώνες, όπως κατοικημένες περιοχές ή κοντινά σχολεία και νοσοκομεία, το όχημα χρησιμοποιεί αυτόματα ηλεκτρική ενέργεια με βάση τα στοιχεία πλοήγησης και τα δεδομένα ιστορικού οδήγησης. Αναγνωρίζει επίσης τα αγαπημένα μέρη ενός οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού και του γραφείου που είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα πλοήγησης ως «πράσινη ζώνη».

niro

Το νέο Kia Niro θα κυκλοφορήσει στις διεθνείς αγορές από το 2022, σε ήπια υβριδικές (HEV) και plug-in υβριδικές (PHEV) εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης και φυσικά σε πλήρως ηλεκτρική (EV) έκδοση. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηρτιστικά και τα κινητήρια σύνολα, που κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχονται από την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων της Kia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!