«Πρασίνισε» το Nissan Leaf e+ στη βαθμολογία του Green NCAP (vid)

Κώστας Παστρίμας
«Πρασίνισε» το Nissan Leaf e+ στη βαθμολογία του Green NCAP (vid)
Ακόμα μία διάκριση κατάφερε να πετύχει το ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan

Το Nissan Leaf συνεχώς κερδίζει βραβεύσεις και κορυφαίες αξιολογήσεις από διάφορους φορείς κάτι που αποδεικνύει πως δεν είναι τυχαία ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά. Η τελευταία του διάκριση αφορά τον φορέα δοκιμών Green NCAP από τον οποίο απέσπασε κορυφαία βαθμολογία στις "πράσινες" δοκιμές.

Η κορυφαία πρωτοβουλία του Green NCAP, που ιδρύθηκε για να προωθήσει την ανάπτυξη αυτοκινήτων που είναι καθαρά, ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον, απένειμε στο LEAF e+ μια σειρά εξαιρετικών βαθμολογιών για τις τρεις παραμέτρους δοκιμών, ενισχύοντας τα εκτεταμένα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας του μοντέλου.

leaf

Στις εργαστηριακές μετρήσεις το Leaf e+ πέτυχε τις τέλειες βαθμολογίες στον τομέα των αερίων θερμοκηπίου, την ενεργειακή απόδοση και των μηδενικών ρύπων. Στο κομμάτι του ηλεκτροκινητήρα και της μέγιστης αποδοτικότητάς του το σύστημα των 62kWh πήρε 9,9/10 εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του, όσο και με το σύστημα e-Pedal ανάκτησης ενέργειας.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης των 62 kWh του μοντέλου αποδίδει έως και 528 km αυτονομίας στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ η επαναστατική τεχνολογία e-Pedal, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι. Οι οδηγοί του LEAF e+ μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση με τις λειτουργίες B Mode και ECO Mode του μοντέλου, που συνδυάζονται για τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ισχύος και την εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας σιγουριά σε μεγαλύτερα ταξίδια.

leaf

Οι τιμές του Nissan Leaf αρχίζουν από τα 27.500€ χάρη στο πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" και τις αντίστοιχες επιδοτήσεις που παρέχει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!