H BMW M ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 50 χρόνια της

Κώστας Παστρίμας
H BMW M ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 50 χρόνια της
Στο πλαίσιο της 50ής επετείου της M, επιστρέφει το κλασικό έμβλημα «BMW Motorsport».

Η 24η Μαΐου, 2022 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της χρονιάς που ιδρύθηκε η BMW M GmbH, και το σπορ παρακλάδι του BMW Group θα μεταφέρει το επετειακό πνεύμα ατα μοντέλα του, ξεκινώντας σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα.

Οι πελάτες που θα επιλέξουν μία BMW M ή ένα μοντέλο BMW με πακέτο M Sport και ημερομηνία παραγωγής από το Μάρτιο του 2022 και μετά μπορούν να παραγγείλουν εμβλήματα εμπνευσμένα από το κλασικό λογότυπο «BMW Motorsport» για το εμπρός, το πίσω τμήμα και τις τους τροχούς του αυτοκινήτου τους. Ως ένα εναλλακτικό λογότυπο αντί του συμβατικού εμβλήματος της BMW, σηματοδοτεί το πάθος για τους αγώνες και τις ρίζες της μάρκας BMW M. Είναι κάτι μοναδικό στην ιστορία της BMW M και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραγγείλουν από τα τέλη Ιανουαρίου του 2022.

bmw m

Εκτός από τα λογότυπα, 50 εμβληματικά και ιστορικής σημασίας χρώματα BMW M θα προσφέρονται για επιλεγμένα μοντέλα το 2022. Χρώματα, το καθένα με τη δική του στιλιστική ταυτότητα - Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red ή Frozen Marina Bay Blue - αναφέρονται σε διάφορες εποχές της 50ετούς ιστορίας της BMW M.

Το λογότυπο της BMW με τα μετατοπισμένα ημικύκλια σε μπλε, μοβ (βιολετί) και κόκκινο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1973 στο αγωνιστικό αυτοκίνητο της BMW Motorsport GmbH, που είχε ιδρυθεί πριν από ένα χρόνο. Το 1978 και με το ντεμπούτο της BMW M1, οι τρίχρωμες λωρίδες έκλιναν προς τα δεξιά ενώ αργότερα πλησίασαν το γράμμα M. Ακόμα και εκτός αγωνιστικής σκηνής, το λογότυπο αυτό έγινε ένα εμπορικό σήμα υψηλής αξίας αναγνώρισης και ισχυρής ταυτότητας.

bmw m

Η θρυλική BMW M1 ήταν το μοναδικό όχημα παραγωγής υψηλών επιδόσεων της BMW M που έφερε το ιστορικό αγωνιστικό έμβλημα πέραν του λογοτύπου με τις τρίχρωμες ρίγες. Και στα δύο λογότυπα, το μπλε συμβολίζει την BMW, το κόκκινο αντίστοιχα τους αγώνες και το μοβ (βιολετί) εκφράζει τη σχέση μεταξύ των δύο. Στην πορεία, το βιολετί έδωσε τη θέση του στο μπλε σκούρο καθώς η BMW Motorsport GmbH λειτουργεί υπό την ονομασία BMW M GmbH από το 1993.

Η BMW M GmbH στοχεύει επίσης σε ένα ακόμα ρεκόρ πωλήσεων για το 2021. Για πρώτη φορά, η εταιρεία λανσάρει μία BMW M3 Touring μέσα στο 2022. Επιπλέον, οι θιασώτες των ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων της μάρκας μπορούν να προσβλέπουν σε ένα συναρπαστικό ειδικό μοντέλο της σειράς BMW M4 Coupé. Ο διάδοχος της επιτυχημένης BMW M2 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης για παραγωγή. Παράλληλα, ο εξηλεκτρισμός της μάρκας BMW M προχωρά σταθερά. Την επετειακή χρονιά, θα κυκλοφορήσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο υψηλών επιδόσεων στην ιστορία της BMW M GmbH.

bmw m

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!