WRC-Ράλι Μόντσα: Μεγάλη μάχη με φόντο τον τίτλο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC-Ράλι Μόντσα: Μεγάλη μάχη με φόντο τον τίτλο (vid)
Μετά από 13 ειδικές διαδρομές, μισό δευτερόλεπτο χωρίζει τον Σεμπαστιέν Οζιέ από τον Έλφιν Έβανς!

Με μία συναρπαστική μάχη κλείνει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, αφού στη δωδέκατη και τελευταία στάση του, έχουμε ρεκόρ εναλλαγών στην κορυφή! Μόνο στο σκέλος του Σαββάτου, το όνομα του πρωτοπόρου άλλαξε πέντε φορές, με τον Σεμπαστιέν Οζιέ να κλείνει την ημέρα έχοντας τα ηνία.

Ο teammate του στην Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς, είναι μόνο μισό δευτερόλεπτο μακριά, με τους δυο τους να μάχονται και για τις εντυπώσεις αφού σε ότι αφορά στην ουσία, ο Γάλλος είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Το κερασάκι στην τούρτα

Έχοντας προβάδισμα 17 πόντων, το μόνο που πρέπει να αποφύγει στο μικρό σε μήκος τελευταίο σκέλος, είναι μία εγκατάλειψη. Αν παραμείνει στο δρόμο, δεν υπάρχει τρόπος να χάσει τον τίτλο που θα είναι ο όγδοος στην σπουδαία του καριέρα!

Sebastien Ogier

Όμως παρότι μία θέση στο βάθρο του αρκεί, φαίνεται πως θέλει όσο τίποτα τη νίκη Νο54 στην καριέρα του στο WRC. Δεν είναι τυχαίο, αυτό είναι το τελευταίο του ράλι – τουλάχιστον σε ότι αφορά στην πλήρη εμπλοκή του στο θεσμό. Από το 2022 θα ακολουθεί περιορισμένο πρόγραμμα τρέχοντας σε επιλεγμένα ράλι.

«Δεν περίμενα να ανακτήσω τα ηνία απόψε. Παίρνω λιγότερα ρίσκα και χάνω χρόνο. Ελπίζω αύριο να είναι μία ημέρα έντονων συναισθημάτων. Μία νίκη θα αποτελούσε κερασάκι στην τούρτα, όμως ο βασικός στόχος δεν είναι η νίκη», είπε ο 37χρονος.

Στο κυνήγι του βάθρου

Πίσω από τα δύο Yaris WRC που θα σφραγίσουν και τον τίτλο των κατασκευαστών για την Toyota Gazoo Racing, βρίσκονται τρεις οδηγοί της Hyundai Motorsport. Ο Τιερί Νεβίλ ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα, πήρα την πρώτη ειδική διαδρομή αλλά στην επόμενη, έστειλε το i20 Coupe WRC στις μπαριέρες. Του άλλαξε… αεροδυναμική αλλά παρότι με στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο, συνέχισε κανονικά.

Thierry Neuville

Ο Βέλγος έχασε την τρίτη θέση από τον Ντάνι Σόρντο που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας. Ο Ισπανός είναι σχεδόν μισό λεπτό πίσω από τους διεκδικητές του τίτλου και 17 δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του.

Έκτος είναι ο Όλιβερ Σόλμπεργκ, γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Πέτερ, που συνέχισε τη διαδικασία συλλογής εμπειριών πίσω από το τιμόνι ενός World Rally Car.

Η κατάταξη

1. Οζιέ/Ινγκράσια FRA Toyota Yaris 2hr 13min 27.2sec
2. Έβανς/Μάρτιν GBR Toyota Yaris +0.5sec
3. Σόρντο/Καρέρα ESP Hyundai i20 +27.4sec
4. Νεβίλ/Βίνταγκε BEL Hyundai i20 +46.6sec
5. Σόλμπεργκ/Έντομοντσον SWE Hyundai i20 +1min 21.2sec
6. Κατσούτα/Τζόνστον GBR Toyota Yaris +1min 38.8sec

Τα highlights της ημέρας

Τι ακολουθεί

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Μόντς, περιλαμβάνει άλλες τρεις ειδικές διαδρομές 39.53 χιλιομέτρων.

Μπορείτε να ακολουθήσετε όλη τη δράση από τις ειδικές διαδρομές, στις σελίδες του Gazzetta!

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!