H Yamaha ανανεώνει το TMAX (vid)

H Yamaha ανανεώνει το TMAX (vid)
Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Yamaha και σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα πουλημένα scooter στον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για το TMAX το οποίο για το 2022 έχει καινούργια, ριζοσπαστική σχεδίαση εμπνευσμένη από τις μοτοσικλέτες δρόμου της εταιρείας, νέες σύγχρονες τεχνολογίες και ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Στον τομέα του κινητήρα το νέο TMAX χρησιμοποιεί το γνωστό δικύλινδρο σε σειρά σύνολο των 562 κ.εκ. Η απόδοσή του παραμένει στους 47 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 56Nm. Σημαντική προσθήκη στο σύνολο είναι το πακέτο ηλεκτρονικών της Yamaha. Το TMAX είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό γκάζι Yamaha Chip Controlled Throttle, νέο αισθητήρα θέσης γκαζιού APSG, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και επιλογές οδήγησης D-Mode.

Yamaha TMAX

Η Yamaha έχει αναβαθμίσει και το αλουμινένιο πλαίσιο, κάνοντάς το πιο ελαφρύ και πιο ισχυρό. Οι αναρτήσεις έχουν μικρές αλλαγές, το ίδιο και τα πανίσχυρα φρένα, αλλά έχουμε σημαντική αναβάθμιση στους τροχούς. Το νέο TMAX είναι εφοδιασμένο με τις κορυφαίες SpinForged ζάντες της Yamaha οι οποίες είναι ελαφρύτερες προσφέροντας καλύτερη συμπεριφορά στο scooter. Τα ελαστικά που χρησιμοποιεί πλέον η ιαπωνική μάρκα στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι τα Bridgestone Battlax SC2.

Στο κομμάτι της τεχνολογίας, η Yamaha έχει προσφέρει κορυφαία συστήματα στο maxi scooter της. Πρώτη και καλύτερη είναι η τεράστια έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών που είναι από τις μεγαλύτερες στην γκάμα μοτοσικλετών της φίρμας. Η λειτουργία του γίνεται μέσω ενός μικρού jog στο τιμόνι, ενώ ο αναβάτης μπορεί να απολαύσει μια πλειάδα συστημάτων χάρη στη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth.

Yamaha TMAX

Η Yamaha έχει συνεργαστεί με την Garmin για το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης το οποίο μπορεί να έχει ο αναβάτης μέσω της εφαρμογής My Ride της εταιρείας. Σημαντική είναι η προσθήκη του συστήματος εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), ενώ κάτω από τη σέλα βρίσκει κανείς χώρο για ένα full face κράνος με εσωτερικό φωτισμό. Τα καλούδια δεν σταματάνε εκεί καθώς το TMAX διαθέτει αντικλεπτικό σύστημα στο κεντρικό σταντ, ρυθμιζόμενη πλάτη για τον αναβάτη και ρυθμιζόμενη ζελατίνα. Στην έκδοση TMAX Tech Max η Yamaha προσθέτει επίσης στον εξοπλισμό του scooter σύστημα αυτόματα ρυθμιζόμενης ταχύτητας ταξιδιού, θερμαινόμενα γκριπ/σέλα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και διακόπτες με εσωτερικό φωτισμό.

Το νέο TMAX του 2022 θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2022 σε τρεις χρωματισμούς, κίτρινο, μαύρο και μπλε.

Yamaha TMAX

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!