Τα 10 υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2022»

Κώστας Παστρίμας
Τα 10 υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2022»
Ανακοινώθηκαν τα μοντέλα που μπήκαν στην τελική 10άδα και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2021 αναδείχθηκαν τα 10 νέα μοντέλα που θα διεκδικήσουν την κορυφή στη φετινή διοργάνωση των βραβείων «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», η οποία μάλιστα συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας του θεσμού.

Οι δέκα φιναλίστ, που επελέγησαν από τους 26 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου -μέλη του Συλλόγου για την Ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα- είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

Citroen C4 C-Cross
Dacia Sandero
Fiat 500e
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Bayon
Hyundai Tucson
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Renault Arkana
Skoda Enyaq IV

Τα μοντέλα αυτά επελέγησαν από ένα σύνολο 17 νέων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά και οδηγήθηκαν από τους δημοσιογράφους του Αυτοκίνητου της Χρονιάς για την Ελλάδα. Πέντε ακόμα νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν ή λανσάρονται εμπορικά αυτές τις μέρες και δεν είχαν οδηγηθεί από όλα τα μέλη του θεσμού δεν ήταν υποψήφια για τη δεκάδα.

Ενδεικτικό των αλλαγών που συντελούνται στο χώρο του αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι από τα 17 μοντέλα που ήταν τελικώς υποψήφια για τη δεκάδα τα εννιά ήταν πλήρως ηλεκτρικά (Audi Q4 e-tron / Sportback e-tron, BMW iX3, Fiat 500e, Ford Mustang Mach-E, Honda e, Mercedes EQA, Skoda Enyaq IV, Volkswagen ID.4, Volvo XC40 Recharge), ενώ ένα ακόμα μοντέλο είναι διαθέσιμο και σε συμβατικές και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση (Opel Mokka e).

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2022» θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!