Η MV Agusta αναβιώνει ένα θρυλικό όνομα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η MV Agusta αναβιώνει ένα θρυλικό όνομα (vid)
Η ιταλική φίρμα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της adventure μοντέλο.

Η MV Agusta άφησε να διαρρεύσουν οι πρώτες πληροφορίες για το καινούριο μοντέλο που ετοιμάζει και θα παρουσιάσει στην EICMA 2021 στο Μιλάνο. Η ιταλική φίρμα εδώ και αρκετό καιρό έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για να κατασκευάσει μια νέα Adventure μοτοσικλέτα η οποία θα αναβιώσει κατά ένα μεγάλο βαθμό το θρυλικό Cagiva Elefant 900.

mv

Η μοτοσικλέτα θα ακολουθεί τη μόδα της νέας γενιάς μοτοσικλετών περιπέτειας που έχουμε συναντήσει στις Husqvarna Norden 901, Yamaha Tenere 700 και Triumph Tiger 900 με μεγάλες δυνατότητες στην κίνηση εκτός δρόμου, στην περιπέτεια και το ταξίδι. Γι'αυτόν το λόγο η MV Agusta φαίνεται πως εξέλιξε έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα στα 950 κ.εκ. ο οποίος είναι βασισμένος στον ήδη εξαιρετικό της τρικύλινδρο των 800 κ.εκ. Η απόδοσή του δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι, ωστόσο αναμένεται στο επίπεδο των 120 ίππων με έμφαση στην αυξημένη ροπή.

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα διαθέτει έκδοση με ακτινωτές ζάντες και χωμάτινα ελαστικά με 21 ιντσών εμπρός τροχό. Η ανάρτηση εμπρός θα είναι πιρούνι της Marzocchi, ενώ τα φρένα θα είναι της Brembo με ακτινικές δαγκάνες. Τα ηλεκτρονικά θα είναι από την κορυφαία γκάμα της MV Agusta, ενώ θα προσφέρει και σημαντική άνεση στο ταξίδι με ρυθμιζόμενη ζελατίνα, cruise control και θερμαινόμενη σέλα/γκριπ.

mv

Το πιο σημαντικό πράγμα πάντως είναι η ονομασία της μοτοσικλέτας η οποία αναμένεται να είναι είτε Elefant 950, είτε Lucky Explorer 950. Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με την αναβίωση ενός θρυλικού μοντέλου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση πάλι θα παραπέμπει στο μοντέλο της Cagiva, αλλά στην αγωνιστική μορφή της η οποία εμφανίστηκε στο Ράλι Ντακάρ τη δεκαετία του 1990.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!