H Mercedes ζήτησε επανεξέταση του συμβάντος Χάμιλτον-Φερστάπεν

Κώστας Παστρίμας
H Mercedes ζήτησε επανεξέταση του συμβάντος Χάμιλτον-Φερστάπεν
Μετά τη δημοσίευση του onboard βίντεο, η Mercrdes ζήτησε από τη FIA το δικαίωμα να επανεξετάσει την οδήγηση του Μαξ Φερστάπεν.

Λίγες μόνο ώρες αφότου η Formula 1 έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα από την κάμερα πάνω στο μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν, που δείχνουν τις κινήσεις του κατά την προσπάθειά του να αμυνθεί, όταν στον 48ο γύρο του GP Βραζιλίας ο Λούις Χάμιλτον προσπάθησε να τον προσπεράσει, η Mercedes αποκάλυψε την πρόθεσή της να προχωρήσει το θέμα περαιτέρω.

Σε μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Mercedes δήλωσε: «Η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas επιβαιώνει ότι ζητήσαμε σήμερα Δικαίωμα Αναθεώρησης, σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, σε σχέση με το περιστατικό της στροφής 4 μεταξύ του αυτοκινήτου 44 (σ.σ. Χάμιλτον) και του αυτοκινήτου 33 (σ.σ. Φερστάπεν) στον 48ο γύρο του Grand Prix Βραζιλίας του 2021, με βάση νέα στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα στους αγωνοδίκες τη στιγμή της απόφασής τους».

Σε περίπτωση που το βίντεο όντως γίνει δεκτό και η υπόθεση επανεξεταστεί, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Φερστάπεν να θεωρηθεί υπεύθυνος για το συμβάν και να τιμωρηθεί εκ των υστέρων. Η πιο συνηθισμένη ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να προστεθούν 5 δευτερόλεπτα στο συνολικό του χρόνο, κάτι που θα τον έριχνε στην 3η θέση της κατάταξης του αγώνα, πίσω από τον Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!