Πιο αθλητική από ποτέ η νέα Honda CBR500R (vid)

Κώστας Παστρίμας
Πιο αθλητική από ποτέ η νέα Honda CBR500R (vid)
Το supersport μοντέλο της Honda αποκτά ανεστραμμένο πιρούνι και νέα ρύθμιση στον κινητήρα για το 2022.

Από το 2013 που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το CBR500R της Honda αποτελούσε τη σπορ έκδοση στις μοτοσικλέτες των 500 κ.εκ. της εταιρείας και σίγουρα είχε πάντα τη δική της πορεία ανάμεσα στην οικογένεια των CBR. Για το 2022 η Honda αποφάσισε να διαχωρίσει ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη έκδοση από τα υπόλοιπα 500άρια δίνοντάς του πιο σπορ χαρακτήρα και δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

cbr500r

Οι σημαντικότερες αλλαγές στη νέα μοτοσικλέτα έχουν να κάνουν με τις αναρτήσεις. Εκεί η Honda έχει τοποθετήσει ένα νέο ανεστραμμένο πιρούνι της Showa 41mm με τεχνολογία SFF-BF (Separate Function Fork Big Piston) και ένα καινούριο μονό αμορτισέρ πίσω το οποίο συνεργάζεται με ένα νέο, ελαφρύτερο ψαλίδι αλουμινίου. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν νέες ελαφρύτερες ζάντες και νέα αλουμινένια μαρσπιέ τα οποία δημιουργούν ένα εξαιρετικό σύνολο με δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο και προσφέροντας άφθονη διασκέδαση στον αναβάτη.

cbr500r

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 471 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47,6 ίππους στις 8.600 σ.α.λ. με τη ροπή να φτάνει τα 43Nm στις 6.500 σ.α.λ. Το σύνολο ξεχωρίζει για τη ροπάτη λειτουργία και ζωηρές επιταχύνσεις, ενώ με τη νέα χαρτογράφηση αποκτά ακόμα πιο γεμάτες μεσαίες προκειμένου να βοηθήσει τη μοτοσικλέτα στο σβέλτο ρυθμό. Καινούριο είναι το ψυγείο το οποίο έχει γίνει ελαφρύτερο, ενώ έχει τοποθετηθεί και μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης προκειμένου να βοηθήσει τον πίσω τροχό στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων.

cbr500r

Στα φρένα έχουμε επίσης σημαντική αναβάθμιση με δύο δίσκους 296mm εμπρός με τετραπίστονες δαγκάνες και σύστημα ABS. Το βάρος της μοτοσικλέτας έχει παραμείνει χαμηλά, στα 192 κιλά, ενώ το κέντρο βάρους έχει ελαφριά μετακίνηση προς τα εμπρός για βελτιωμένη πρόσφυση και αίσθηση στον εμπρός τροχό. Στον εξοπλισμό συναντάμε LED φωτιστικά σώματα δανεισμένα από το CBR650R και έγχρωμη LCD οθόνη με ένδειξη επιλογής ταχύτητας και αλλαγής σχέσης.

cbr500r

Η νέα Honda CBR500R είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα σε δύο χρώματα, κόκκινο και γκρι/μαύρο στην τιμή των 7.800 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!