Ήρθε η ώρα της ηλεκτρικής EQB από τη Mercedes (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ήρθε η ώρα της ηλεκτρικής EQB από τη Mercedes (vid)
Η Mercedes παρουσιάζει το ηλεκτρικό της SUV και επεκτείνει την premium ηλεκτρική γκάμα της.

Το δεύτερο από τα τέσσερα premium ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes είναι γεγονός, καθώς η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τη νέα EQB. Πρόκειται για ένα SUV αμιγώς ηλεκτρικό το οποίο έρχεται να προστεθεί στην πολύ επιτυχημένη οικογένεια EQ και να διευρύνει την γκάμα της Mercedes για το 2022. H κορυφαία EQB κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mercedes στην Ουγγαρία.

eqb

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου είναι οι επτά θέσεις στο εσωτερικό. Στο πίσω μέρος της καμπίνας υπάρχουν δύο επιπλέον θέσεις οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν επιβάτες ύψους έως 1.65μ ενώ είναι ικανές να φιλοξενήσουν και παιδικά καθίσματα. Στην εξωτερική εμφάνιση το αυτοκίνητο ακολουθεί τη δομή της οικογένειας EQ με τη μεγάλη μαύρη γρίλια εμπρός και το ασημένιο αστέρι στο κέντρο, χαρακτηριστικό της Mercedes, να κλέβουν την παράσταση. Δεν λείπει φυσικά και η χαρακτηριστική ταινία LED, η οποία διατρέχει την πίσω πόρτα.

eqb

Η Mercedes EQB χρησιμοποιεί το ίδιο μεταξόνιο με την GLB κάτι που σημαίνει ότι ο αποθηκευτικός χώρος στο πορτμπαγκάζ είναι αρκετά μεγάλος και κυμαίνεται από 495 λίτρα μέχρι 1.710 λίτρα. Η χρηστικότητα από την άλλη έχει αυξηθεί σημαντικά καθώς δεν υπάρχει κατώφλι στην πόρτα του πορτμπαγκάζ κάτι που δίνει την αίσθηση ενός μεγάλου station wagon.

eqb

Στο κομμάτι των εκδόσεων, η Mercedes έχει ετοιμάσει δύο: την EQB 300 4Matic και την EQB 350 4Matic. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς των ηλεκτροκινητήρων φτάνει στους 225 ίππους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η ισχύς ανεβαίνει στους 288 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς με τη Mercedes να αναφέρει ότι στο μέλλον θα υπάρξει και προσθιοκίνητη έκδοση, αλλά και έκδοση με μεγαλύτερες μπαταρίες άρα και μεγαλύτερη αυτονομία. Η αυτονομία των δύο εκδόσεων είναι στα 419 χιλιόμετρα.

eqb

Στα κορυφαία σημεία του αυτοκινήτου μπορούμε να συμπεριλάβουμε το έξυπνο σύστημα πλοήγησης το οποίο είναι ενσωματωμένα στα συστήματα της EQB. Με το συγκεκριμένο έξυπνο σύστημα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ταχύτερη και πιο οικονομική διαδρομή. Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει από μόνο του να υπολογίσει πού βρίσκονται τα σημεία φορτιστής μπαταριών, πόσες στάσεις πρέπει να κάνει και ποια είναι η πιο συμφέρουσα διαδρομή προκειμένου να εξοικονομήσει χρόνο. Θυμίζουμε ότι σε ταχυφορτιστή 100kW η EQB μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες από 10& έως 80% σε μόλις 30 λεπτά!

eqb

Η Mercedes τέλος προσφέρει την υπηρεσία με Μercedes me Charge η οποία δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να φορτίσει το αυτοκίνητό του με «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια. Αυτήν τη στιγμή η Mercedes διαθέτει περισσότερους από 250.000 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη και 600.000 σε όλο τον κόσμο με «πράσινη» ενέργεια όπου οι πελάτες της Mercedes μπορούν να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους EQB με ηλεκτρισμό από πλήρως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!