O Φερστάπεν περιγράφει το επίμαχο συμβάν με τον Χάμιλτον

O Φερστάπεν περιγράφει το επίμαχο συμβάν με τον Χάμιλτον
Ο Μαξ Φερστάπεν μετά το GP Βραζιλίας, αποκάλυψε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει εκτός πίστας παρασέρνοντας μαζί του τον Λιούις Χάμιλτον στη μεταξύ τους μάχη στον 48ο γύρο.

Το GP Βραζιλίας ήταν ένας ιδιαίτερα ανατρεπτικός αγώνας, με τον Λιούις Χάμιλτον να κατακτά μια φανταστική νίκη εκκινώντας από τη 10η θέση. Όμως ο Βρετανός πολυπρωταθλητής έπρεπε να ξεπεράσει τον Μαξ Φερστάπεν, κάτι το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο.

Στον 48ο γύρο του αγώνα, ο Χάμιλτον επιτέθηκε από την εξωτερική, όμως ο Ολλανδός δεν φρέναρε ποτέ, με τους δύο να βγαίνουν εκτός πίστας και τον οδηγό της Red Bull Racing να παραμένει μπροστά. Όπως αποκαλύφθηκε, οι αγωνοδίκες δεν είχαν τα απαραίτητα πλάνα ώστε να εξετάσουν το συμβάν, σύμφωνα με τον Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το GP Βραζιλίας, ο Φερστάπεν θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στο συμβάν αυτό.

«Αμφότεροι θέλαμε να είμαστε μπροστά στη στροφή κι έτσι φρέναρα πιο αργά ώστε να κρατήσω τη θέση μου. Τα ελαστικά ήταν ήδη φθαρμένα και ήμουν ήδη στο όριο πρόσφυσης. Γι’ αυτό δεν ήμουν τελείως στην κορυφή της στροφής και ήταν πιο ασφαλές να βγω εκτός πίστας. Κατά έναν τρόπο είμαι χαρούμενος που οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως πρέπει να συνεχίζουμε τη μάχη, διότι αυτό είναι πολύ καλό» δήλωσε στο motorsport.com.

hamilton verstappen

Ο Χάμιλτον κατά τη διάρκεια της μετάδοσης όταν πληροφορήθηκε πως δεν θα εξεταστεί το συμβάν με τον αντίπαλό του δήλωσε ειρωνικά: «φυσικά και δεν θα το έκαναν».

Μετά τον αγώνα και όντας πιο «νηφάλιος» θέλησε να τοποθετηθεί κι αυτός στο συμβάν του 48ου γύρου: «Νομίζω πως αρχικά ήμουν μπροστά και προσπάθησε να κρατηθεί και βγήκαμε και οι δύο έξω. Προφανώς και θα έβγαινε εκτός κι εγώ έπρεπε να τον αποφύγω. Δεν το σκέφτηκα πολύ είναι η αλήθεια, πρέπει να δω το replay. Είναι μια σκληρή μάχη και δεν πρέπει να περιμένεις κάτι το λιγότερο. Δεν ακουμπήσαμε κάτι το που ήταν ιδιαίτερα θετικό».

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο οδηγούς είναι 14 βαθμοί στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το GP Κατάρ στις 19-21 Νοεμβρίου.

Ιmage credit: redbullcontentpool.com, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!