Μια BMW M5 CS για τον Κουαρταραρό (vid)

Κώστας Παστρίμας
Μια BMW M5 CS για τον Κουαρταραρό (vid)
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό παρέλαβε το βραβείο του ταχύτερου στις κατατακτήριες όλης της χρονιάς.

Το 2021 είναι χωρίς αμφιβολία η χρονιά του Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο 22χρονος Γάλλος κατέκτησε με τη Yamaha το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και εδραιώθηκε ως ένας από τους ταχύτερους αναβάτες της γενιάς του. Η βάση για αυτήν την επιτυχία του Κουαρταραρό ήταν η ταχύτητά του στις κατατακτήριες δοκιμές, που τον έφερε 5 φορές στην pole position και άλλες 9 φορές στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Η επίδοσή του αυτή τον έχρισε νικητή του BMW M Award για δεύτερη χρονιά στη σειρά.

Όπως είναι γνωστό, η BMW κάθε χρόνο απονέμει ένα βραβείο στον αναβάτη μετις καλύτερες επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές. Η βαυαρική μάρκα παρέχει τα Αυτοκίνητα Ασφαλείας στο MotoGP από το 2003 και το BMW M Award δίνεται στο τέλος της χρονιάς. Δεν είναι απλώς ένα βραβείο, ωστόσο. Ο νικητής παίρνει τα κλειδιά ενός ολοκαίνουριου αυτοκινήτου επιδόσεων της σειράς M της BMW.

Φέτος το βραβείο ήταν μια εντυπωσιακή BMW M5 CS σε γκρι μεταλλικό χρώμα. Το αυτοκίνητο παραδόθηκε στον Κουαρταραρό μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στη Βαλένθια, και πλέον θα το παρκάρει δίπλα στην BMW M2 CS που κέρδισε πέρυσι. Την παράδοση της Μ5 έκαναν ο Φρανκ βαν Μέελ, που είναι ο CEO της BMW M, και ο Καρμέλο Εσπελέτα, CEO της Dorma.

fabio

Ο Κουαρταραρό ήταν προφανώς χαρούμενος με το νέο του αυτοκίνητο και δήλωσε: «Ήταν μια φανταστική σεζόν για μένα, κερδίζοντας το πρώτο μου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, και το δεύτερο BMW M Award είναι το κερασάκι στην τούρτα στο τέλος αυτής της ξεχωριστής χρονιάς. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα ξανά το BMW M Award το 2021, έχοντας κερδίσει την «παρθενική μου νίκη» πέρυσι. Μου αρέσει πολύ να οδηγώ την BMW M2 CS από το βραβείο του 2020 και πρέπει να πω ότι η νέα BMW M5 CS προφανώς τράβηξε την προσοχή μου μόλις παρουσιάστηκε ως το φετινό βραβείο. Ακόμη και από έξω, μπορείς να δεις πόση δύναμη και απόδοση έχει. Είναι φανταστικό που το έχω κερδίσει και μπορώ να το πάρω μαζί μου σπίτι. Ευχαριστώ πολύ την BMW M GmbH, που εμπλέκεται τόσα χρόνια στο MotoGP και που αναδεικνύει και αναγνωρίζει τις επιδόσεις μας ως αναβάτες με το BMW M Award»

Αυτή είναι η πανίσχυρη BMW M5 CS

Η BMW M5 CS είναι το κορυφαίο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M και, με τον V8 τούρμπο κινητήρα 4,4 λίτρων να παράγει 635 ίππους, είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρείας. Η νέα BMW M5 CS επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα και από τα 0 στα 200 χλμ/ώρα σε 10,3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη 305 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και χρησιμοποιεί το σύστημα all-wheel-drive M xDrive, το οποίο προσφέρει επίσης

bmw m5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!