«Βόμβα» από το βρετανικό Τύπο: H Audi αγόρασε τη McLaren

«Βόμβα» από το βρετανικό Τύπο: H Audi αγόρασε τη McLaren
H Audi προχώρησε στην πλήρη εξαγορά της McLaren, σύμφωνα με πληροφορίες του Autocar, και ανοίγει ο δρόμος για τη γερμανική φίρμα να εισέλθει στη Formula 1.

Το Volkswagen Group εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει στη Formula 1 από το 2026 όπου θα δούμε τη νέα γενιά κινητήρων να υιοθετείται στο σπορ. Οι δύο μάρκες που έχουν επίσημα εκφράσει την πρόθεσή τους να μπουν στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ είναι η Audi και η Porsche. Πριν από λίγες ημέρες, υπήρξαν αναφορές σχετικά με το πλάνο των δύο γερμανικών εταιρειών για την είσοδό τους στη Formula 1. Τώρα έχουμε νέες πληροφορίες που ξεκαθαρίζουν ολοένα και περισσότερο το τοπίο.

Σύμφωνα με το Autocar, ο πρόεδρος της McLaren, Πολ Ουόλς, αρνήθηκε την αρχική πρόταση της Audi για την πλήρη εξαγορά του γκρουπ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της McLaren ζήτησε από τους Γερμανούς να διπλασιάσουν την προσφορά τους, εκείνοι το έκαναν και η συμφωνία επικυρώθηκε.

Την πλειοψηφία των μετοχών της McLaren κατέχει το επενδυτικό fund του Μπαχρέιν Mumtalakat Holding Company και η πιθανή αλλαγή ιδιοκτησίας της βρετανικής φίρμας εξασφαλίζει το μέλλον της οικονομικά. Η Audi πλέον θα έχει τον έλεγχο άλλης μίας μάρκας υπεραυτοκινήτων, εκτός της Lamborghini, ενώ θα αποκτήσει πρόσβαση στη McLaren Applied, που έχει εξελίξει πολλές τεχνολογίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

McLaren Audi

Η εξαγορά του Group McLaren ανοίγει την πόρτα στην Audi να εισέλθει στη Formula 1, όμως παραμένει άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο οι Γερμανοί να προμηθεύουν τη McLaren με κινητήρες ή να συμμετάσχει η ομάδα στο σπορ με διαφορετική ονομασία. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι μια τέτοια αγορά θα αλλάξει τα δεδομένα τόσο στην αυτοκίνηση όσο και στους αγώνες ταχύτητας.

Από την άλλη, το πλάνο της Porsche δεν είναι να εξαγοράσει ομάδα, αλλά να συνεργαστεί στενά με μια υπάρχουσα για προμήθεια κινητήρων. Το 2026 μπορεί να είναι μακριά, αλλά οι κινήσεις στο παρασκήνιο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Image credit: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!