H Corvette στα παγκόσμια σαλόνια των αγώνων αντοχής

H Corvette στα παγκόσμια σαλόνια των αγώνων αντοχής
Η Corvette Racing θα κατεβάσει πλήρη συμμετοχή στο WEC το 2022, πλαισιώνοντας τις Ferrari και Porsche στην κορυφαία κατηγορία της GTE.

To 2022, θα μπούμε στην τελευταία χρονιά των κανονισμών της GTE κατηγορίας και αναμένουμε να δούμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε κορυφαίους κατασκευαστές. Λίγο πριν τον αγώνα “Petit Le Mans” η General Motors ανακοίνωσε πως η Corvette Racing θα παρατάξει ένα αγωνιστικό τόσο στο WEC αλλά και στο Πρωτάθλημα της IMSA.

Η Corvette C8.R θα τρέξει σε όλο το Πρωτάθλημα του WEC, ενώ η αμερικανική ομάδα θα φέρει ένα αγώνα GTE για τις 24 Ώρες του Λε Μαν. Οι οδηγοί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής θα είναι οι Νικ Τάντι, Τόμι Μίλνερ και Αλεξάντερ Σιμς.

Μετά την τελευταία σεζόν της GTE, το WEC θα μεταβεί σε αγωνιστικά GT3 από το 2023, κάτι που θα ακολουθήσει και η Corvette Racing. Η C8.R θα μεταμορφωθεί σε GT3 αγωνιστικό για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Το 2022 αναμένεται ως μια συναρπαστική σεζόν για το WEC, καθώς στην κατηγορία Hypercar θα δούμε την είσοδο της Peugeot και πολύ πιθανό της ByKolles. H Toyota, η Glickenhaus και η Alpine θα επιστρέψουν και πάλι, ενώ από το 2023 θα δούμε την είσοδο των Ferrari, Porsche, Audi, BMW, Honda/Acura και Cadillac στο παγκόσμιο σκηνικό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε μπει σε μια νέα χρυσή εποχή των αγώνων αντοχής.

Image credit: WEC media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!