Το ηλεκτρικό ID.3 φέρνει νέους πελάτες στη Volkswagen (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το ηλεκτρικό ID.3 φέρνει νέους πελάτες στη Volkswagen (vid)
Η Volkswagen κερδίζει συνεχώς νέους πελάτες χάρη στα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η Volkswagen έχει επενδύσει πολλά στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της και όπως δείχνουν τα στοιχεία δρέπει πλέον τους καρπούς αυτής της αφοσίωσης. Η σειρά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID της γερμανικής φίρμας έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό τόσο από το φανατικό κοινό της Volkswagen όσο και από αγοραστικό κοινό που μέχρι τώρα δεν ήταν κοντά στη μάρκα.

id3

Μέσα στο 2021 η VW έχει δεχτεί περίπου 150.000 παραγγελίες του ID.3. Το σημαντικό στοιχείο σε αυτό είναι ότι τουλάχιστον το 50% των αγοραστών που επέλεξαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είχαν προηγουμένως στην κατοχή τους όχημα της γερμανικής φίρμας. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι το κοινό εμπιστεύεται τόσο τις τεχνολογικές καινοτομίες της, όσο και την αλλαγή φιλοσοφίας που λανσάρει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

id3

Η ζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο του ID.3 ανάγκασε την VW να ενδυναμώσει τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Δρέσδης και του Σβικάου προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες ζήτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε το ID.3 βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων σε σημαντικές αγορές όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία και η Αυστρία. Αυτή τη στιγμή τα εργοστάσια παραγωγής των ηλεκτρικών ID.3 είναι σε θέση να παράξουν 1.200 οχήματα ημερησίως.

id3

Οι αγοραστές των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen επιλέγουν τα οχήματα για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι οι περιβαλλοντικές του επιδόσεις και ο δεύτερος οι καινοτόμες τεχνολογίες του. Μάλιστα η γερμανική φίρμα έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει και τους πελάτες της οι οποίοι επιλέγουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας για να φορτίζουν τα οχήματά τους. Το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ενέργεια με μηδενικό αποτύπωμα CO2 φτάνει το 70%.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!