Έρχεται αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών

Πάνος Σεϊτανίδης
Έρχεται αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών με θέμα συζήτησης την πίστα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποδεικνύεται πως ήταν μόνο η αρχή, με τις δράσεις της Motorsport Greece να επεκτείνονται γενικότερα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας και στην προσπάθεια προσέλκυσης αγωνιστικών events. Πράγμα που απαιτεί και την αναβάθμιση των υποδομών που υπάρχουν ήδη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Κος Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, με βασικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου της πόλης που κατά γενική ομολογία είναι και το καλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Σε αυτή έγινε λόγος για περαιτέρω βελτίωση των υποδομών, προώθηση των δράσεων του αυτοκινητοδρομίου αλλά ένταξή τους στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Serres Circuit

«Με τον Δήμαρχο Σερρών μοιραζόμαστε την ίδια διάθεση για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, η οποία δεν αφορά μονάχα στην εξασφάλιση και διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων, με τα γνωστά πολυποίκιλα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τη συνολική οικονομική ενίσχυση, αλλά πρωτίστως στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των υποδομών. Ζητήματα κρίσιμα που άπτονται στα ζωτικά θέματα ασφάλειας και κατ’ επέκταση στην καλλιέργεια της αναγκαίας κουλτούρας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά στην ελληνική κοινωνία. Σύντομα, σε συνεργασία και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, θα εξετάσουμε από κοντά την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ολοκληρώνει ο Δήμος για την αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου και τη μετατροπή του σε υπερσύγχρονη πίστα αγώνων, αντάξια της συνολικής πορείας ανάπτυξης στην οποία ωθείται τους τελευταίους μήνες ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην πατρίδα μας», σχολίασε ο Κος Αυγενάκης.

Lefteris Avgenakis

Όσο για τον Κο Χρυσάφη, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον οποίο είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον κ.Αυγενάκη τους βασικούς άξονες της πρότασης του Δήμου Σερρών για την περαιτέρω αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, του μοναδικού Αυτοκινητοδρομίου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Πιστεύω ότι με τη συνδρομή και του συντοπίτη μας Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα έχει κυρίαρχη θέση στον εθνικό σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι μοναδικό πλεονέκτημα να έχουμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή».

Αναμένουμε λοιπόν νέα για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης πίστας, την ώρα που όλο και φουντώνει ο καπνός γύρω από ουσιαστικές κινήσεις για το project της πίστας στη Χαλανδρίτσα.

Serres Circuit

Φωτογραφίες: Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών/Facebook, Δήμος Σερρών

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!