Το νέο Benelli TRK800 έρχεται στις 23 Νοεμβρίου (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το νέο Benelli TRK800 έρχεται στις 23 Νοεμβρίου (vid)
Η Benelli ετοιμάζει τη δική της πρόταση στην κατηγορία των μεσαίων μοτοσικλετών περιπέτειας.

Η αναμονή για το νέο μεγαλύτερο μοντέλο στην κατηγορία μοτοσικλετών περιπέτειας της Benelli λαμβάνει τέλος. Στις 23 Νοεμβρίου, την πρώτη ημέρα της Έκθεσης Μοτοσικλέτας EICMA στο Μιλάνο, η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει το νέο της TRK800 για το οποίο έχουμε δει και έχουμε ακούσει πολλά. Πρόκειται για ένα adventure μοντέλο προσανατολισμένο στις μεγάλες αποστάσεις, τα ταξίδια και τις εκτός δρόμου δυνατότητες.

benelli

Από τα λίγα που μας επιτρέπει να δούμε το μικρό βίντεο της Benelli μπορούμε να διακρίνουμε ότι το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στο πολύ επιτυχημένο TRK 502. Η φίρμα από το Πέζαρο ωστόσο έχει προσέξει ιδιαίτερα στο νέο της μοντέλο δίνοντάς του μια εκλεπτυσμένη και πολυτελή αισθητική με αιχμηρές γραμμές και πιο σπορ γωνίες. Ακόμα ένα σημείο που μπορούμε να δούμε είναι η χρησιμοποίηση ζαντών με ακτίνες στο μοντέλο της, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και μια έκδοση με χυτές ζάντες με περισσότερη έμφαση στην άσφαλτο.

benelli

Στο κομμάτι του κινητήρα λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε για το νέο TRK800. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 754 κ.εκ. ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο Leoncino 800, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιο μεγαλύτερο σύνολο για το TRK800. Το μηχανικό σύνολο των 754 κ.εκ. πάντως, έχει απόδοση 81 ίππους και 67Nm ροπής, νούμερα τα οποία θα δώσουν καλές επιδόσεις στη μοτοσικλέτα αν αναλογιστούμε ότι το βάρος θα είναι στην περιοχή των 200-210 κιλών.

benelli

Ο ανταγωνισμός έχει φουντώσει στη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς όλα τα εργοστάσια πλέον επενδύουν στις μεσαίες adventure μοτοσικλέτες. Πρόσφατα είχαμε την παρουσίαση του Aprilia Tuareg 660, ενώ τα CFMoto 800MT, Yamaha Tenere 700 και KTM 890 Adventure έχουν κερδίσει τις καρδιές πολλών αναβατών. Προβλέπεται καυτό το 2022 με τόσα αξιόλογα μοντέλα στη δημοφιλή κατηγορία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!