To Kia EV9 σηματοδοτεί μια νέα ηλεκτρική εποχή (vid)

To Kia EV9 σηματοδοτεί μια νέα ηλεκτρική εποχή (vid)
Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού EV9 λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Η Kia αναμένεται να αποκαλύψει το νέο SUV EV9 Concept στις 17 Νοεμβρίου και έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του μοντέλου κατά τη διάρκεια του διαδικτυακής παρουσίασης “Kia Sustainability Movement”. Το νέο μοντέλο θα το δούμε να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

To EV9 Concept θα εξελιχθεί σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής και θα διαθέτει φουτουριστικό σχεδιασμό και λεπτομέρειες. Τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα είναι ιδιαίτερα λεπτά, χάρη στην τεχνολογία LED, ενώ θα διαθέτει επίσης μια ιδιαίτερα μεγάλη πανοραμική οροφή.

Kia EV9

Στο εσωτερικό, το πάτωμα και τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ το vegan δέρμα συνάδει με τη στρατηγική βιωσιμότητας της φίρμας. Το μινιμάλ dashboard έχει ψηφιακούς δέκτες και πίνακα οργάνων που τα συνδυάζει όλα μαζί σε ένα πακέτο.

Από το teaser βλέπουμε πως το EV9 έχει τρεις σειρές καθισμάτων και μεγάλο διαθέσιμο χώρο, χάρη στην έξυπνη εκμετάλλευση της ηλεκτρικής πλατφόρμας. Η Kia αποκάλυψε πως θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα E-GMP που χρησιμοποιείται για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όπως το μικρότερο Kia EV6, το Hyundai Ioniq 5 και το Genesis GV60.

Kia EV9

Περισσότερα για την έκδοση παραγωγής θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του μοντέλου, ωστόσο πολλά από τα χαρακτηριστικά αναμένεται να υιοθετηθούν από το πρωτότυπο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!