Η VOM ολοκλήρωσε τα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης στο νησί της Ρόδου

Βασίλης Ορφανός
Ο Βασίλης Ορφανός ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Ρόδου πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ανοικτό σεμινάριο για όλους τους δικυκλιστές του νησιού.

Το κάλεσμα της VOM προς όλους τους αναβάτες της Ρόδου και με όλα τα είδη μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί ο καθένας τους για καθημερινή χρήση όπως βέσπα, σκούτερ, παπί, μεγάλες μηχανές, σε συνδυασμό με το κράνος τους, το δίπλωμα τους και την καλή τους διάθεση, κινητοποίησε τους δικυκλιστές του νησιού των ιπποτών.

Οι κάτοχοι μοτοσικλέτασς που συμμετείχαν και παραβρέθηκαν σε αυτό, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεωρία και πρακτική ασφαλούς οδήγησης από τη VOM, με σκοπό την συμβολή στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκινγκ του αθλητικού κέντρου Καλλιπάτειρα, ο Βασίλης δίδαξε γνώσεις και εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους αναβάτες για τον σωστό εξοπλισμό ένδυσης, την σωστή θέση του σώματος, την σωστή ματιά, την σωστή κίνηση μέσα στην πόλη, την αμυντική οδήγηση, την αποφυγή εμποδίων, το σωστό φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους αναβάτες ήταν δωρεάν και περιλάμβανε διδασκαλία του Level I της σχολής ασφαλούς οδήγησης της VOM. Ο Βασίλης μετά το καλωσόρισμα ξεκινούσε με θεωρία, ενώ στη συνέχεια το μάθημα συνεχιζόταν με ειδικές ασκήσεις με κώνους με τις μοτοσυκλέτες τους.

Ο σκοπός των συγκεκριμένων ασκήσεων είναι η τέλεια εναρμόνιση του σώματος με την μοτοσυκλέτα του κάθε αναβάτη για καλύτερο έλεγχο και ισορροπία σαν ένα σώμα.

Ο συνδυασμός της ιδανικής επιτάχυνσης με μικρές τελικές ταχύτητες, της συνεχόμενης ροής με σταθερό γκάζι και τέλος του ελεγχόμενου και ιδανικού τρόπου σωστού φρεναρίσματος χωρίς μπλοκάρισμα του εμπρός τροχού επάνω σε ασφάλτινη επιφάνεια, βελτίωσαν τα μέγιστα τόσο την ψυχολογία των αναβατών, όσο και την οδική τους συμπεριφορά.

Ειδικά στους νέους αναβάτες με μικρή εμπειρία, ο Βασίλης τόνισε ότι οι δρόμοι δεν είναι πίστες για αγώνες ταχύτητας, ότι σεβόμαστε πεζούς και ποδηλάτες, τα σήματα και τον Κ.Ο.Κ. και οδηγούμε πάντα αμυντικά και όχι επιθετικά.

Σε κάθε αναβάτη ο Βασίλης μοίρασε αναμνηστικά αυτόγραφα από το Rally DAKAR και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με επιτυχία το συγκεκριμένο σεμινάριο της σχολής της VOM, με σκοπό την βελτίωση της οδικής τους κουλτούρας και συμπεριφοράς μέσα στις πόλεις τους.