Το όνομα Μπέιλις επιστρέφει στους αγώνες

Κώστας Παστρίμας
Το όνομα Μπέιλις επιστρέφει στους αγώνες
Ο Όλι Μπέιλις, γιος του θρύλου της Ducati Τρόι Μπέιλις, θα αγωνιστεί στο WorldSSP το 2022

Ένα βαρύ όνομα του κόσμου των αγώνων μοτοσικλέτας επιστρέφει στις πίστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος για τον Όλι Μπέιλις, γιο του θρυλικού αναβάτη Τρόι Μπέιλις, τον οποίο απολαύσαμε στα τέλη της δεκαετίας το 1990 και στις αρχές του 2000 να κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, αλλά και στο MotoGP.

bayliss

Ο 18χρονος Όλι Μπέιλις αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Αυστραλίας τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία και τώρα έχει την μεγάλη ευκαιρία να δείξει την αξία του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο νεαρός Αυστραλός συμφώνησε με την ομάδα Barni Ducati να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 600 για το 2022, ακολουθώντας πλέον τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις τίτλους στο WSBK.

bayliss

Το 2021 ο Μπέιλις αγωνίστηκε στην κατηγορία Superbike στο εθνικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας κατακτώντας μάλιστα μια νίκη, ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε αγωνιστεί με επιτυχία στα Supersport Αυστραλίας κατακτώντας και εκεί νίκες.

bayliss

Ο Μπέιλις θα έχει στη διάθεσή του μια αγωνιστική Ducati Panigale V2 με την οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport. Θυμίζουμε ότι οι κανονισμοί άλλαξαν στο πρωτάθλημα και από το 2022 επιτρέπονται μοτοσικλέτες δικύλινδρες κυβισμού έως 900 κ.εκ., τρικύλινδρες κυβισμού έως 800 κ.εκ. ενώ για τις τετρακύλινδρες θα συνεχίσουν να ισχύουν οι κινητήρες 600 κ.εκ. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε διάφορα εργοστάσια να μπουν στο πρωτάθλημα όπως η Ducati με την Panigale V2, η Triumph με το Daytona Moto2 765, η MV Agusta με το F3RR, η KTM με το 890 Duke R και αρκετοί ακόμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!