Δυσαρέσκεια στη Mercedes για τον Μπότας

Πάνος Σεϊτανίδης
Δυσαρέσκεια στη Mercedes για τον Μπότας
Ο Βολφ θεωρεί πως ο Φινλανδός δεν έπρεπε να ανοίξει την πόρτα στον Φερστάπεν.

Ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε σε μία εύκολη και ιδιαιτέρως σημαντική νίκη στο Μεξικό, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού και μάλιστα με διαφορά 16 δευτερολέπτων από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του φετινού τίτλου, Λούις Χάμιλτον.

Μία νίκη που επέτρεψε στον οδηγό της Red Bull Racing να ανοίξει τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία των οδηγών, στους 19 πόντους – ένα προβάδισμα σημαντικό δεδομένου πως απομένουν μόνο τέσσερις αγώνες για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Όλα κρίθηκαν στα πρώτα 900 μέτρα του αγώνα, στο δρόμο για την πρώτη στροφή του Οτοντρόμο Ερμάνος Ροντρίγκεζ. Παρότι η Mercedes είχε «κλειδώσει» την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ο Φερστάπεν κατάφερε να περάσει και τα δύο ασημί βέλη από την εξωτερική και να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Toto Wolff

Για τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, υπεύθυνος για αυτό ήταν ο κάτοχος της pole position, Βάλτερι Μπότας.

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Είχαμε δύο αυτοκίνητα στις πρώτες θέσεις και φάνηκε σα να ανοίγουμε την πόρτα στον Μαξ για να περάσει από την εξωτερική», είπε ο Αυστριακός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports.

Θυμίζουμε πως αυτός είναι ένας από τους τελευταίους αγώνες του Μπότας με τα χρώματα της Mercedes, καθώς μετά το τέλος της σεζόν μετακομίζει στην Alfa Romeo Racing.

Valtteri Bottas

Πάντως ο Βολφ πιστεύει πως και με μία καλύτερη διαχείριση στον πρώτο γύρο, το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα δεν θα ήταν διαφορετικό: «Ο ρυθμός της Red Bull ήταν σε άλλο επίπεδο. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα, ακόμα κι αν μέναμε μπροστά στην πρώτη στροφή, καθώς θα μας περνούσαν στα pit stop».

Ο Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος ελαχιστοποιώντας τις απώλειες στους οδηγούς, όμως το τετ α κε του Μπότας στην πρώτη στροφή, τον καταδίκασε σε ένα πλασάρισμα εκτός βαθμών. Πράγμα που επέτρεψε τη Red Bull να πλησιάσει στον μόλις ένα βαθμό στην κατάταξη των κατασκευαστών. Πράγμα που ο Βολφ χαρακτήρισε: «Πολύ οδυνηρό».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!