H McLaren 765LT δεν θέλει ώρα για να σε τρελάνει (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
To βρετανικό supercar αποδεικνύει πως η ταχύτητα αποτυπώνεται ακόμα και σε αργή κίνηση.

Συνήθως οι αυτοκινητοβιομηχανίες στήνουν εντυπωσιακά video με καταιγιστική δράση και ρυθμούς θέλοντας να παρουσιάσουν νέα μοντέλα επιδόσεων και supercars. Όμως σε αυτό τον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις – μία από αυτές σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Ο λόγος για τη McLaren Automotive που ετοίμασε ένα video μόλις 60 δευτερολέπτων για να παρουσιάσει την 765LT Spider. Την ανοιχτή εκδοχή της 765 Longtail που αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μα συνάμα και σαγηνευτικά roadster εκεί έξω.

Παρότι λοιπόν όλα γίνονται σε slow motion, παρότι δεν πατάει καν σε ανοιχτό δρόμο, η δυναμική «Βρετανίδα» σε καθηλώνει. Που και να μας έδειχναν και στην πράξη κάποιες από τις αρετές που εξασφαλίζει ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4.0 λίτρων που κρύβει στα σωθικά της!

Όπως την επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα που επιτυγχάνεται μέσα σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα ή την τελική της ταχύτητα που αγγίζει την ιλιγγιώδη τιμή των 330 χιλιομέτρων/ώρα. Επιδόσεις που έρχονται χάρη στην ισχύ των 765 αλόγων και τη ροπή των 800 Nm.

Δείτε περισσότερα στο σύντομο αλλά καθηλωτικό video που ακολουθεί…